Ministrica Daniela Perić: Svi smo u šoku, ali i sretni jer nitko nije nastradao

Datum objave: 23.01.2024   Broj čitanja: 3128
Franjevci su na korištenje otvorili grijane prostorije koje se nalaze preko puta zgrade škole na ulazu u veliku dvoranu Franjevačkog samostana.
Ministrica Daniela Perić: Svi smo u šoku, ali i sretni jer nitko nije nastradao

Učenici Gimnazije fra Dominika Mandića i Srednje strukovne škole Široki Brijeg na nastavu će ići u Drugu i Prvu osnovnu školu u Širokom Brijegu nakon što je unutrašnjost zgrade značajno oštećena u požaru koji je buknuo u ponedjeljak navečer.


Potvrdila je tu informaciju za Jabuka.tv ministrica obrazovanja, znanosti kulture i sporta ŽZH Daniela Perić koja se kratko osvrnula na požar koji je zahvatio jedan od simbola Širokog Brijega koji je već bio dotrajao.

''Mi smo svi u šoku zbog ove nastale situacije, ali smo sretni jer nitko nije nastradao, učenici su na vrijeme evakuirani, kao i nastavno osoblje, i to je najbitnije. Štete ima, sanirat će se, vidjet ćemo što možemo učiniti.


U Gimnaziju treba ulagati, to smo zaključili i prije ovog događaja, nadamo se sada da ćemo ubrzati sve to. Što se tiče nastave, ona neće trpjeti, ona će se organizirati u Drugoj i Prvoj osnovnoj školi, tako da učenici neće biti zanemareni. Nadamo se da će se sve odvijati kako treba i da neće biti nikakvih novih šteta, te da će sve proći u najboljem redu'', kazala  je ministrica Perić.

Podsjetimo, sinoć je ravnateljica Gimnazije fra Dominika Mandića Ana Skoko potvrdila je za Jabuka.tv kako nastave neće biti u utorak, 23. siječnja, a više informacija o nastavi bit će poznato naknadno.


Požar na zgradi Gimnazije fra Dominika Mandića i Srednje strukovne škole Široki Brijeg izbio je u ponedjeljak u 18:30 sati. 


U nastojanju da sačuvaju vrijedne dokumente, djelatnici škole, profesori, domari, volonteri i učenici iznijeli su dnevnike i svu ostalu arhivu. 


Požar je izbio u potkrovlju zgrade te se vatra probila na krov, dok se dio stropa urušio u hodnik na zadnjem katu Gimnazije.


Vatrogascima koji su se satima borili s požarom na širokobriješkoj Gimnaziji pomoć pružaju franjevci te Crveni križ Široki Brijeg.


Naime, franjevci su na korištenje otvorili grijane prostorije koje se nalaze preko puta zgrade škole na ulazu u veliku dvoranu Franjevačkog samostana, dok su djelatnici Crvenog križa donijeli hranu i piće, kako bi se vatrogasci, ali i svi ostale službe i dobrovoljci koji pomažu u gašenju požara mogli okrijepiti.

 

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO