Gradonačelnik Čapljine podnio ostavku

Datum objave: 19.01.2024   Broj čitanja: 2859
Vidić četiri mandata zaredom rukovodi Čapljinom ispred Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine.
Gradonačelnik Čapljine podnio ostavku

Aktualni čapljinski gradonačelnik i predsjednik Gradskog odbora HDZ BiH Čapljina podnio je nepozivu ostavku na mjesto predsjednika Gradskog odbora stranke. Ostavku je, kako nam je rekao član ove stranke, podnio na sjednici održanoj u Čapljini u četvrtak.

 

Bljesak.info doznaje kako je ostavka neopoziva te kako je došla u trenutku podizanja optužnice protiv njega, jer, kako je rečeno članovima lokalnog ogranka stranke, ''ne želi opteretiti stranku podignutom optužnicom''.

 

Podsjetimo, Županijsko tužiteljstvo HNŽ je nakon provedene istrage podiglo optužnicu protiv Smijana Vidića i Darke Šimovića zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo Zlouporaba položaja ili ovlasti.

 

Politički motiv

Oni se terete da su firmi 'Neretva energija' iz Čapljine nezakonito dali na korištenje, a potom i prodali zemljište površine 143.159 četvornih metara na području Čapljine, te time omogućili nezakonito stjecanje milijunske koristi kupcu.

 

''Evidentno je da se radi o politički montiranoj optužnici i radi se o događaju koji se zbio prije 12, 13 godina i baš se evo u ovoj izbornoj godini diže ta optužnica. Naravno, nije mi drago što je podignuta. Međutim, neka svatko radi svoj posao. Ja znam što sam napravio i znam da je sve bilo po zakonu'', rekao je Vidić komentirajući optužnicu.

 

Četiri mandata

Vidić četiri mandata zaredom rukovodi Čapljinom ispred Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZBiH).  2008. godine je postao i načelnik Općine Čapljina. Na Lokalnim izborima 2020. je kao kandidat HDZBiH-HSS četvrti put izabran na ovu poziciju. Predsjednik Gradskog odbora HDZ BiH Čapljina bio je od 2006. godine. 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO