Njemačka u kaosu zbog snijega! Sestra i brat iz Hrvatske stoje na mjestu već 16 sati...

Datum objave: 18.01.2024   Broj čitanja: 2956
Brat i ja smo jučer krenuli doma za Hrvatsku, a stojimo na mjestu na autoputu od jučer od 16 sati. Imali smo nešto sendviča i vode, ali to smo već sve potrošili. Vatrogasci su donijeli čaj.
Njemačka u kaosu zbog snijega! Sestra i brat iz Hrvatske stoje na mjestu već 16 sati...


Snijeg i iznimno niske temperature izazvale su velike probleme širom Europe. Čitatelji iz inozemstva javljaju nam o otkazanim letovima, ogromnim gužvama na autocestama...

- Zamelo nas je, ovo je kaos. Minus deset je, ali nije u tome problem. Napadalo je toliko snijega da ga ne stignu čistiti. Nikad nije bilo ovako, prošli tjedan je bilo -25! Totalni je kolaps, evakuirali su i ljude iz metroa, u dijelovima grada nestalo je struje, javila nam je jučer čitateljica iz Osla u Norveškoj.

Zbog snježnog kaosa u Oslu je došlo do zatvaranja aerodroma, što se događa vrlo rijetko. Jednostavno, piloti ne vide pistu! Osim zračnog, veliki problemi nastali su i u željezničkom i cestovnom prometu.

A otprilike slična situacija je i u Njemačkoj. Čitatelj nam javlja kako je na autoputu u zarobljen već gotovo 20 sati!

- Brat i ja smo jučer krenuli doma za Hrvatsku, a stojimo na mjestu na autoputu od jučer od 16 sati. Imali smo nešto sendviča i vode, ali to smo već sve potrošili. Vatrogasci su donijeli čaj. Do Hrvatske imamo još 1000 kilometara. Grozno je već, ukočeni smo i muka nam je biti u autu. Ovo u životu nisam vidio - kazao nam je čitatelj.

Snijeg i ledena kiša uzrokovali su velike probleme širom Njemačke. 

Ponesite toplu odjeću na put!

Njemačka meteorološka služba (DWD) najavila je još snijega. U dijelovima države trebalo bi ga napadati i do 30 cm unutar 24 sata. Zbog toga upozoravaju na 'smetnje u prometu'.

- U noći na četvrtak došlo je do velikih zastoja u prometu na nekoliko autocesta u Njemačkoj zbog vremena. Prema prvotnoj policijskoj procjeni, oko 2000 ljudi zapelo je u kilometarskim gužvama na A3 u sjevernom Rhineland-Pfalzu - javlja Spiegel.

Javljaju i kako je došlo do više prometnih nesreća. Na cesti A44 došlo je do lančanog sudara pet vozila u kojem je ozlijeđeno šest ljudi. Automobili i kamioni proklizali su zbog leda na cesti...

DWD savjetuje vozačima koji u četvrtak idu na put da na put ponesu i toplu odjeću, hranu i napitke.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO