Amerika nastavlja borbu s teroristima! Tijekom noći pokrenuti novi napadi

Datum objave: 13.01.2024   Broj čitanja: 1655
Službeni mediji militanata koje podržava Iran ranije su objavili da je napadnuta zračna baza Al-Dailami u glavnom gradu Jemena Sani, koji je pod vlašću pobunjenika.
Amerika nastavlja borbu s teroristima! Tijekom noći pokrenuti novi napadi


SAD je izveo nove napade na mete terorista Huta u Jemenu, dan nakon što je prvi napad izazvao masovne prosvjede u glavnom jemenskom gradu.

"Udar, koji je izveo USS Carney rano jutros, gađao je radarski položaj Huti pobunjenika u Jemenu i bio je naknadna akcija na metu povezanu s udarima poduzetima 12. siječnja osmišljenima da degradiraju sposobnost Huta da napadnu plovila", objavila je američka vojska u priopćenju na Twitteru.

"Dodatni udari bili su znatno manjeg opsega nego prethodne noći, kada je pogođeno gotovo 30 lokacija", rekao je američki dužnosnik za CNN.

Službeni mediji militanata koje podržava Iran ranije su objavili da je napadnuta zračna baza Al-Dailami u glavnom gradu Jemena Sani, koji je pod vlašću pobunjenika. Ranije jučer, direktor Združenog stožera američkih snaga, general-pukovnik Douglas Sims, rekao je novinarima da su Huti lansirali protubrodsku balističku raketu kao odmazdu za udare u četvrtak navečer, ali nije pogodila plovilo.

"Svi američko-britanski interesi postali su legitimne mete za Hute nakon napada", reklo je Vrhovno političko vijeće pobunjenika, dok je Hussein al-Ezzi, zamjenik pobunjeničkog ministra vanjskih poslova, rekao da se SAD i Britanija moraju “spremiti platiti tešku cijenu".

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO