FOTO: Misa ponoćka u Grudama uz rekordan broj vjernika! Fra Stanko: Neka naše kuće budu Isusov Betlehem

Datum objave: 25.12.2023   Broj čitanja: 4131
Kad je fra Stanko Pavlović čestitao Božić vjernicima u najljepšoj crkvi srca mnogih su zaigrala, a radost zavladala. Božić je! Najradosniji kršćanski blagdan.
FOTO: Misa ponoćka u Grudama uz rekordan broj vjernika! Fra Stanko: Neka naše kuće budu Isusov Betlehem


Crkva svete Kate bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a brojni su na platou najljepše crkve slušali misu u Grudama, čemu je i pomoglo lijepo vrijeme. Moglo bi se reći i da je ove godine najviše vjernika ikad kad su ponoćke u pitanju.

Fra Stanko je u propovijedi podsjetio na jedan od najznačajnijih trenutaka u povijesti. - One noći oko štalice, oko jaslica, nije bilo puno ljudi. Najprije Gospa i sveti Josip te ono malo životinja, a onda tek dođoše pastiri. Neka noćas, neka danas, neka kroz sve dane svaka naša obitelj i kuća bude dragi Isusov Betlehem. To je milost, to je dar i Božja ljubav sto se izlijeva u naša srca - kazao je.

Vjernicima je poručio da moraju biti ustrajniji i autentičniji. - Isusovo porođenje, Božić, je zajedništvo kao malo mirnije živjeti, ali najprije zajedništvo s Isusom, a tek onda u gozbi, stolu, jelu i piću. Zato draga braćo i sestre, u ovoj noći nek Gospodin dodirne svako od naših srdaca. Budimo i maleni, budimo što jesmo, poklonimo se cijelim svojim bićem. Mi smo ti Betlehemci koji su nedostajali tada u Betlehemu, zato se vodimo Njegovom Milosti da nas učini svjetlom u tami. Molitva, žrtva i pomoć su jedno trajno otriježnjenje tko nam je glavni prioritet i kako bismo dalje išli. U jaslice novorođenog Gospodina položimo i ostavimo Mu kao naš dar sve koje nosimo u srcu i za koje živimo i darujmo mu same sebe, ne samo riječima nego svojom predanošću i djelima - poručio je.


Fotogalerija: Misa ponoćka


Grude.com

FOTO: Misa ponoćka u Grudama uz rekordan broj vjernika! Fra Stanko: Neka naše kuće budu Isusov Betlehem
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO