Posušje jedno od rijetkih mjesta koje je očuvalo kulturno nasljeđe i širi se odličnim geografskim položajem

Datum objave: 11.12.2023   Broj čitanja: 2229
Naglasak se stavio na očuvanje graditeljske, arhitektonske i kulturne baštine..
Posušje jedno od rijetkih mjesta koje je očuvalo kulturno nasljeđe i širi se odličnim geografskim položajem

Ovoga vikenda održana je dvodnevna međunarodna konferencija Dani suvremenog urbanizma i arhitekture općine Posušje.


Konferencija je održana u prostorijama  zgrade Općine Posušje. Organizatori ove konferencije su Ured načelnika u suradnji sa Ministarstvom prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša ŽZH, pod supokroviteljstvom Kabineta premijera Vlade FBiH, gosp. Nermina Nikšića.


Konferencija je rezultat višemjesečnih sastanaka i razgovora koji su se odvijali tijekom 2023. godine s domaćim i međunarodnim organizacijama. Svrha višemjesečnog rada je pronalaženje rješenja te poboljšanja urbanističke problematike općine Posušje.


S obzirom na sve veće širenje izgradnje na području općine kako u privatnom tako i u javnom sektoru konferencijom se došlo do zaključaka o nužnim podhvatima koji su potrebni kako bi se omogućila što kvalitetnija i savjesnija izgradnja na području općine Posušje. Također, u večernjem panelu održanom protekle subote naglasak se stavio na očuvanje graditeljske, arhitektonske i kulturne baštine od jezgre do same periferije općine Posušje.


Renomirani stručnjaci koji su boravili u Posušju i sudjelovali na Danima suvremenog urbanizma i arhitekture općine Posušje istaknuli su kako je općina Posušje jedno od rijetkih mjesta koje je očuvalo kulturno nasljeđe te kako je Posušje općina koja se širi s odličnim geografskim položajem, bistrinom i urednosti, hercegovačkom gostoljubivosti koja veže mediteranski jug i planinski sjever.


Konferencijom je koordinirao savjetnik načelnika Jozo Kolobarić, a na samom početku prisutnima su se obratili načelnik općine Posušje Ante Begić, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša ŽZH Zvonimir Širić te ispred Kabineta premijera vlade FBiH Draženka Subašić.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO