Čestitke Drinovčaninu, Gruđaninu, novom banjolučkom biskupu! Biskupe Željko, predano radi za Hrvate RS-a i sjeti se riječi svoje mudre majke

Datum objave: 08.12.2023   Broj čitanja: 4687
Apostolska nuncijatura u Bosni i Hercegovini je na svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, u petak 8. prosinca 2023., priopćila da je Papa prihvatio odreknuće od pastoralnog vodstva Banjolučke biskupije mons. Franje Komarice...
Čestitke Drinovčaninu, Gruđaninu, novom banjolučkom biskupu! Biskupe Željko, predano radi za Hrvate RS-a i sjeti se riječi svoje mudre majke

 

...te imenovala novog banjolučkog biskupa poštovanog don Željka Majića, svećenika Mostarsko-duvanjske biskupije“, izvijestila je Katolička tiskovna agencija.

U isto vrijeme vijest o imenovanju objavio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Don Željko Majić rođen je u Drinovcima, u općini Grude, 28. ožujka 1963. Filozofsko-teološki studij završio je u Sarajevu, a za svećenika Mostarsko-duvanjske biskupije zaredio ga je 29. lipnja 1988. u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve biskup Pavao Žanić. 


Obavljao je niz važnih funkciji u biskupiji i bio jedan od prvih suradnika Ratka Perića, čovjeka koji je jedan od najzaslužnijih za eskalaciju Hercegovačkog slučaja i nereda u Crkvi u Hercegovini, kojeg hercegovački biskupi njeguju s koljena na koljeno.


Majić se mudrije odnosio prema slučaju, odnosno iako nije simpatizirao franjevce, nikad se nije zalijetio niti ih udarao drvljem i kamenjem kao dobar dio prvih Ratkovih, a danas Petrovih ljudi. Vjerojatno su na to utjecale i riječi njegove dobre majke koja ga je mudro savjetovala o Hercegovačkom slučaju, a na što je zasigurno utjecala činjenica da je prvi biskup u Hercegovini bio fra Paškal Buconjić čije ime piše zlatnim slovima u povijesti Hrvata.


Dolaskom Petra Palića na čelo biskupije u Hercegovini, Majić je dobrim dijelom gurnut po strani, međutim iako daleko od Hercegovine, ova funkcija zasigurno je kruna njegovog svećeničkog rada.


Don Željko, Drinovčaninu, Gruđaninu, čestitke! I sjeti se uvijek riječi svoje dobre majke i nikad nemoj suditi krivo, osobito što si dobro upućen u ono u što hercegovački biskup nije ili ne želi biti upućen, a to je ta stoljetna bitka naroda grudskog za fratre. Tu se ne radi o nikakvoj mržnji, već o težnji jednog naroda da bude zauvijek s onima koji su ih hrabrili i na putu Gospodnjem čuvali i u najtežim vremenima i u današnjim izazovnim vremenima. Budi onaj ponosni, čvrsti kamen zaglavni i uvijek uz Hrvate RS-a, onu šačicu vjernika koja sa svojim Kristom čeka neke bolje dane!


Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • 12.12.2023 12:25 sati
    Inat babu valja. Zainatili se svi pa svima o'glavu.
  • 09.12.2023 08:04 sati
    Drinovci su cuđenje u svijetu
  • Ero08.12.2023 15:22 sati
    Željko je teški ratkovac, ali ne mogu Grude i Drinovci iz njega zato se nikad nije javno oglasio. On bi trebao učinit nešto da se ovo riješi pogotovo što je godinama duhovno krijepio sestre franjevke u Mostaru i koje su mu približile vrijednost tog franjevaštva. Ako ljudi hoće pratre dadni im pratre i onda će i popovi i pratri bit dobrodošli. Nema aktivnije župne zajednice u Hercegovini od grudske u graditeljskom i u dušebrižničkom smislu pa valjda i to nešto znači ili je sve birokracija samo.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO