GRUĐANIN JERKO LEKO DOBITNIK REKTOROVE NAGRADE

Datum objave: 04.12.2023   Broj čitanja: 4802
Gruđanin Jerko Leko, student Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, dobio je Rektorovu nagradu za najbolje studente u akademskoj 2022./2023. godini.
GRUĐANIN JERKO LEKO DOBITNIK REKTOROVE NAGRADE


O svom velikom uspjehu, student pete godine Kineziologije na Sveučilištu u Mostaru govorio je za Grude.com kako se odlučio za ovaj poziv. - Ljubav prema sportu i trenerskom pozivu prisutna je u mom životu od malih nogu, a obrazovanjem sam krenuo tim putem. Već u osmom razredu osnovne škole znao sam da ću studirati kineziologiju, i na tu odluku mogu zahvaliti Bogu - priča nam u uvodu razgovora.

Kaže nam i kako ga je kroz srednju školu, profesor tjelesnog odgoja dodatno približio svijetu kineziologije. - Na fakultet Kineziologije ušao sam kao drugi najbolji student na prijemnom ispitu, za koji me pripremao prijatelj iz Gruda kineziolog i tu počinje jedna divna priča mog života. Učim ono što volim, a već sada radim ono što volim - ističe mladi i uspješni Jerko.

Svojim fakultetom je prezadovoljan. - Mogu reći da mi je fakultet Kineziologije ponudio znanje, a na meni je bilo hoću li ga iskoristiti ili ne. Kroz dodatne edukacije i praksu upoznao sam svog prijatelja, a zatim i suradnika, Gorana Hrkaća, vlasnika dvorane Fat2Fit. On mi je pružio priliku da svoje znanje i kreativnost primijenim u toj dvorani. Već drugu sezonu zajedno provodimo grupne i individualne oblike treninga, radeći s različitim uzrastima. Rad u dvorani Fat2Fit ne predstavlja samo posao, već ispunjava strašću prema kineziologiji i životnim stilom. Osjećam se privilegirano dijeleći svoje znanje s drugima te inspirirajući ih na putu prema zdravijem življenju. No, želim također podijeliti kako sam tijekom svog studentskog puta aktivno sudjelovao u organizaciji raznih radionica na fakultetu, pridonoseći tako zajednici studenata. Kroz organizaciju tih događaja, imao sam priliku razmjenjivati svoje znanje i iskustvo s kolegama te poticati njihov interes za kineziologiju. Angažman na fakultetu nije bio samo izvor znanja, već i prilika za osobni i profesionalni razvoj - naglašava Leko.

Priča nam i što mu predstavlja najnovije, veliko priznanje. - U konačnici, Rektorova nagrada postala je simbolna kruna cijelog ovog iskustva. Njezino primanje nije samo priznanje za postignuća na području kineziologije i istraživanja, već i potvrda da predan rad, strast prema svojoj struci te aktivno sudjelovanje na fakultetu donose ne samo osobno zadovoljstvo, već i značajno priznanje unutar sveučilišne zajednice. Ova nagrada potiče me da još dublje zaronim u područje kineziologije, nastavim svoje edukativne napore te inspiriram druge oko sebe. Ona je podsjetnik na važnost kontinuiranog truda i predanosti te potvrda da su strastven rad i zalaganje prema vlastitim ciljevima ključni elementi uspjeha - kaže nam Leko.

I za kraj, podijelio je s čitateljima portala Grude.com jednu misao, a koja može biti nit vodilja svima danas. - Snovima odsanjana, znanjem motivirana, radom plodonosna - nagrada je uspjeh ostvaren u svijetu izazova. Mudar čovjek jednom reče da se uspjeh mjeri brojem nagrada koje dobijemo. Neka svaka nova bude početak Većega. Nikad odustati, uvijek i unatoč protivnim vjetrovima potrebno je veslati naprijed - poručio je Jerko Leko.


Grude.com

GRUĐANIN JERKO LEKO DOBITNIK REKTOROVE NAGRADE
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Miro05.12.2023 23:13 sati
    Bravo za našeg Grudjanina. Uzor svima i dokaz da je sport kao i bilo kakva fizička aktivnost posebno bitno u ovo digitalno i doba gdje se sve nudi na dva klika bez puno truda i umora. Stotine tisuća godina smo živjeli kao lovci/sakupljači, trčali po pola dana, a onda u zadnjih 20 to sve gledamo samo na ekranima.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO