Otmicu Vanje (14), koja je zatim ubijena, organiziralo čudovište od njenog oca! Izvršitelju javio kad će biti sama kod kuće

Datum objave: 04.12.2023   Broj čitanja: 6261
Glavni organizator i izvršitelj koji je 27. 11. 2023. godine negdje oko 11 sati ubio maloljetnicu iz pištolja u strahu od dokaza do kojih bi MUP mogao doći počinio je ovaj zločin.
Otmicu Vanje (14), koja je zatim ubijena, organiziralo čudovište od njenog oca! Izvršitelju javio kad će biti sama kod kuće


Otmicu 14-godišnje Vanje Gorčevske organizirao je njen otac, priopćio je na konferenciji za medije makedonski ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski, javlja Telma.

"Ministarstvo unutarnjih poslova je u koordinaciji i pod rukovodstvom javnog tužiteljstva tijekom protekle noći rasvijetlilo slučaj, dokazi su osigurani... Poduzete mjere su nas dovele do izvršitelja ovog gnjusnog djela. Petero osoba je osumnjičeno, trojici je određen pritvor, jedna je izvan zemlje, a otac maloljetnice je priveden i saslušan", rekao je Spasovski.

"Motiv je koristoljublje, gdje je jedna osoba u dogovoru i sa znanjem člana obitelji organizirala izvršenje djela kako bi se iznudio novac od majke, i kako bi svi imali koristi od toga", dodao je.

"Učinit ću sve da čudovište dovedem pravdi"


"Starija osoba iz Velesa nema nikakve veze s maloljetnicom, ali mu je zbog povezanosti s jednim od osumnjičenih oduzeto vozilo, pa je maloljetnica odvedena s ulaza u rezidenciju nakon što je otac prethodno podijelio informacije o vremenu kada je bila sama kod kuće", objasnio je.

"Glavni organizator i izvršitelj koji je 27. 11. 2023. godine negdje oko 11 sati ubio maloljetnicu iz pištolja u strahu od dokaza do kojih bi Ministarstvo unutarnjih poslova moglo doći počinio je ovaj zločin. Učinit ću sve da ovo čudovište dovedem pravdi čim kroči na naše tlo", poručio je, pritom misleći na Ljupča Palevskog Palču.

Makedonski portal Telma je još ranije danas objavio kako je policija kao glavnog organizatora označila Palču. On je trenutno nedostupan makedonskim vlastima. Palevski u Makedoniji ima desničarsku prorusku stranku, bavio se građevinarstvom, a bio je u ekstradicijskom pritvoru u Beogradu po međunarodnoj tjeralici koju je raspisala Hrvatska. Imao je i svoj podcast.

Okupljenim medijima se obratio i glavni javni tužitelj Gavril Bubevski. "Imamo priznanje osumnjičenih tko je za što odgovoran", naveo je. Potvrdio je kako je osumnjičenima određen pritvor od 48 sati radi obrade dokaza i obdukcije tijela, nakon čega će MUP izaći s odgovarajućim izvještajem, a javno tužiteljstvo otvoriti postupak. Dodao je kako su osumnjičenici ispričali da su ubili Vanju jer su stvari izmakle kontroli. 

Nakon nestanka pokrenuta opsežna potraga

"Sada se vodi preliminarna istraga, zakon to dozvoljava. Za optuženog će biti zatražena najteža moguća mjera zbog opasnosti od bijega i utjecaja. Za osobom koja se ne nalazi u zemlji bit će raspisana i međunarodna tjeralica", najavio je Spasovski.

Podsjetimo, 14-godišnja djevojčica iz Skoplja nestala je u ponedjeljak 27. studenoga oko 7:25 ujutro na putu do škole. Pokrenuta je opsežna potraga, u koju su se uključili ljudi iz cijele regije. Nesretna djevojčica je pronađena mrtva kod sela Orman, na rubu makedonskog glavnog grada. 

Ubojstvo djevojčice povezano je s ubojstvom 74-godišnjaka. Naime, pronađeno je i tijelo Panča Žeževskog (74) iz Velesa, čiji je nastanak prijavljen 24. studenog, nekoliko dana prije nestanka djevojčice, a tužiteljstvo je utvrdilo da su oba ubojstva počinile iste osobe i da im je motiv koristoljublje.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO