Mostar: Klub studenata razredne nastave studentima nudi mogućnost za dodatnu edukaciju i napredak

Datum objave: 27.11.2023   Broj čitanja: 7173
Studentske udruge i organizacije unutar svoga sastava nastoje poboljšati status studiranja, promicati važnost vlastitog studija za društvo, te kroz razne oblike radionica ukazati na eventualne poteškoće i njihovo rješavanje.
Mostar: Klub studenata razredne nastave studentima nudi mogućnost za dodatnu edukaciju i napredak


Potaknute radom istih, studentice diplomskog Studija razredne nastave, Gabrijela Dugandžić i Izabela Konjevod, osnovale su Klub studenata razredne nastave.

Za portal SUM Sova, govorile su o učiteljskom pozivu, ideji za osnivanjem Kluba studenata razredne nastave, planiranim aktivnostima, interesu studenata za rad studentskih organizacija i ciljevima Kluba.

 

Što vas je privuklo da upišete Studij razredne nastave na Sveučilištu u Mostaru?

Gabrijela: Još od malena zamišljala sam se u ulozi učiteljice. Svi koji me malo bolje poznaju, znaju da je Razredna nastava oduvijek bila moj prvi izbor i prva ljubav. Volim djecu i rad s njima, a sada kako vrijeme ide, mogu sa stopostotnom sigurnošću reći da je ispravno što sam slijedila svoje srce i onoj malenoj djevojčici koja i danas čuči u meni, ispunila, pa mogu slobodno reći- najveći san. Kako je Razredna nastava bila jedini izbor, tako i Sveučilište u Mostaru, nisam razmišljala o drugim opcijama, ipak je ovdje moj dom i najljepše uspomene.

Izabela: Moja želja za upisivanjem ovog studija bila je prisutna od malena. Na povratku iz škole trčala sam u sobu, pripremala atlas iz geografije koji je bio dnevnik, a tu je naravno bila pripremljena i mala ploča s kredama. Glumila sam učiteljicu i sanjala o tome da se to jednog dana zaista realizira. Uz sve to, volim djecu i rad s njima, opušta me i smiruje njihova neiskvarenost. Nekako me logičkim slijedom to sve dovelo do odluke o upisivanju studija Razredne nastave.

 

Kada je osnovan Klub i koliko članova broji?

Izabela: Iako je Klub nedavno osnovan, broj članova raste svaki dan. Posebno nas  raduje činjenica da nam svakodnevno pristižu poruke, čak od kolegica iz drugih studijskih grupa koje se žele priključiti našemu Klubu. Tako da još sa sigurnošću ne možemo reći točan broj članova, no vidimo da smo krenule u dobrom smjeru i da je studentima zanimljiva naša inicijativa.

 

Kako biste opisali misiju i cilj Kluba studenata?

Gabrijela: Misija i cilj našega Kluba je povezati osobe koje zanima isto područje, kako bismo se zajedničkim snagama educirali i pripremali za budući poziv na kvalitetan i zanimljiv način. Uz sve to, cilj nam je i upoznati se međusobno, te se družiti i jedni drugima pomoći kada je to potrebno.

 

Možete li nam reći nešto više o planiranim aktivnostima, programima i projektima koje planirate provoditi?

Gabrijela: Planiramo dosta aktivnosti, projekata, predavanja i programa.  Naglasak će biti na području odgoja i obrazovanja, ali dakako, nismo ograničeni samo na to. Planiramo brojne radionice, goste predavače koji će pokrivati brojne životne i profesionalne teme. Sve ono što ćemo realizirati, objavljivat ćemo na našoj Instagram stranici. U kontaktu smo sa starijim i iskusnijim kolegama, dogovaramo termine izvođenja radionica te smo u suradnji i s udrugama koje su srodne našem smjeru. Tek smo počele s radom, ali smo zaista zadovoljne povratnim informacijama koje svakodnevno pristižu.

 

Kako potičete aktivno sudjelovanje studenata u radu Kluba?

Izabela: Preko Instagram profila informiramo studente o planiranim aktivnostima, a tu je i naša WhatsApp grupa, preko koje svakodnevno komuniciramo. Prema dosadašnjim saznanjima, studenti su aktivni i smatraju da nam je ovakvih radionica, aktivnosti i predavanja potrebno što više. Osim toga, potičemo ih da iznose svoje prijedloge, ideje i mišljenja i uključuju se u donošenje odluka vezanih za Klub.  Također im pripremamo razne aktivnosti i zanimljive goste predavače, zbog čega se vjerujem javio interes i kod drugih studenata da nam se priključe, iako možda iz nekog razloga nisu mogli ili htjeli doći na uvodnu radionicu.

 

Imate li neke dugoročne planove?

Gabrijela: Ono što planiramo „na duge staze“  je da ovaj Klub podignemo na što veću razinu i uključimo što više studenata te provedemo kvalitetne aktivnosti koje će nam pomoći u izgradnji nas kao osoba, ali na poseban način, nas kao budućih učitelja.  

 

Kakve su povratne informacije drugih kolega na formiranje Kluba?

Izabela: Kolege su oduševljene idejom, podržavaju nas i polako se priključuju, što nas iznimno raduje. Moramo spomenuti pročelnika Studija razredne nastave, doc. mr. art Maria Šunjića koji nas je podržao i koji nam stoji na raspolaganju za suradnju.

 

Poruka studentima Studija razredne nastave, ali i ostalim kolegama?

Gabrijela: Svim studentima  Sveučilišta u Mostaru poručujemo da se što više uključuju u aktivnosti koje im studiranje pruža i da svoje vrijeme provedeno na studiju iskoriste za vlastiti napredak. Nemojte dopustiti da vam bilo tko sruši snove i da vas sputava u onome što želite.  Nastojte ići svojim putem kojim vas vodi srce i uživajte u onome što radite, jer ako je suprotno, onda i nema baš nekog velikog smisla. Ako je teško, ne odustajte, osigurajte sebi velike količine strpljenja. Život je kratak, uvijek trebamo trčati za svojim zvijezdama!

Izabela: Studentima Razredne nastave, ali i ostalim kolegama, kako bi proširili znanja i vidike o budućem zanimanju. Naravno, Klub studenata razredne nastave je idealan i za nova upoznavanja i druženja, atmosfera će uvijek biti opuštena. Svi ste dobrodošli!

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO