Srbi su rasporedili protuzračne sustave. Ponovo organiziraju paravojne trupe

Datum objave: 19.11.2023   Broj čitanja: 2704
Ni nakon međunarodnog pritiska, Srbija još uvijek nije povukla sve trupe i artiljeriju iz okoline teritorija Kosova. Nastavlja ugrožavati sigurnost Republike Kosovo isturenim operativnim bazama Oružanih snaga Srbije duž granice s Kosovom.
Srbi su rasporedili protuzračne sustave. Ponovo organiziraju paravojne trupe


Kosovski premijer Aljbin Kurti naveo je večeras da je Srbija rasporedila protuzračne sustave u blizini administrativne linije s Kosovom, upozorivši da se istovremeno u Raškoj odvija „paravojna reorganizacija (nekadašnjeg potpredsjednika Srpske liste) Milana Radoičića“, piše Danas.

Optužio je vlasti Srbije da se sve to radi "uz njihove upute i podršku".

Kurti je na Facebooku napisao da se Radoičić 10. studenoga sastao s 40 srpskih političara, od kojih je, prema njegovim riječima, zatražena mobilizacija za glasanje za Srpsku naprednu stranku (SNS).

„Postojao je zahtjev za mobilizaciju za glasanje za stranku-državu u Srbiji, SNS, na izborima 17. prosinca. Kod njih su uvjetovani oni koji su na platnom popisu, dok je ostalima ponuđen posao na tri i šest mjeseci“, napisao je on.

Rekao je da je nakon "terorističkog napada" na sjeveru Kosova 24. rujna, Milan Radoičić "u roku od jednog dana pušten da nastavi svoje paravojne i terorističke aktivnosti u službi državne politike Srbije prema Kosovu".

Kosovski premijer od Kfora, Euleksa i Europske unije zatražio je da izađu s javnim izvještajem u kojem će se "čin agresije, zločina i terorizma pripisati Srbiji te osuditi reorganizacija Radoičićeve grupe".

„Ni nakon međunarodnog pritiska, Srbija još uvijek nije povukla sve trupe i artiljeriju iz okoline teritorija Kosova. Nastavlja ugrožavati sigurnost Republike Kosovo isturenim operativnim bazama Oružanih snaga Srbije duž granice s našom zemljom. Štoviše, Srbija je rasporedila protuzračne sustave u blizini granice s Kosovom“, napisao je Kurti.

Prema njegovu mišljenju, „sve se više uočava opasnost od Rusije i Srbije za regionalnu stabilnost, mir i sigurnost“. „Rusija ima za cilj zapaliti kriznu vatru u dvorištu EU, defokusirati NATO, dok Srbija ispunjava svoje teritorijalne ambicije prema susjedima po projektu 'Srpski svet', Vulina i Vučića“, naglasio je Kurti na Facebooku.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO