Plenković: Vukovar je mjesto zajedništva! I HOS i svi drugi branitelji zaslužuju poštovanje

Datum objave: 18.11.2023   Broj čitanja: 1219
Došli smo odati priznanje hrvatskim braniteljima, oni su najviše dali za hrvatsku slobodu. Vukovar je grad heroj, grad i svjetionik hrvatske slobode i simbol Domovinskog rata. Svi hrvatski branitelji zaslužuju poštovanje i pripadnici HOS-a su branili Hrvatsku.
Plenković: Vukovar je mjesto zajedništva! I HOS i svi drugi branitelji zaslužuju poštovanje


Premijer Andrej Plenković stigao je u Vukovar na obilježavanje Dana sjećanja. Pod geslom "Vukovar - moj izbor i u dobru i u zlu" u Vukovaru se danas obilježava 32. godišnjica vukovarske tragedije i stradanja u Domovinskom ratu tijekom kojega je u tome istočnoslavonskom gradu ubijeno 2717 hrvatskih branitelja i civila, a 374 ih se još vodi nestalima. Premijer je rekao kako su došli odati poštovanje hrvatskim braniteljima, onima koji su najviše dali za hrvatsku slobodu.

- Došli smo odati priznanje hrvatskim braniteljima, oni su najviše dali za hrvatsku slobodu. Vukovar je grad heroj, grad i svjetionik hrvatske slobode i simbol Domovinskog rata. Nadam se u zajedništvu i sa iznimnom čašću da možemo pozdraviti na ovaj način one koji su najzaslužniji za hrvatsku demokraciju i slobodu u proteklih više od 30 godina. Vukovar je grad koji je itekako propatio u Domovinskom ratu. Grad je mirno reintegriran u naš ustavno-pravni i teritorijalni poredak u siječnju 1998. od tada se razvija i ulaže u Vukovar - rekao je Andrej Plenković.

- Svi hrvatski branitelji zaslužuju poštovanje i pripadnici HOS-a su branili Hrvatsku, to smo rekli nebrojeno puta i to smo rekli u zakonskom okviru - rekao je Plenković dodajući kako Vukovar ne smije biti mjesto podjele nego mjesto zajedništva. - Svi su u koloni dobrodošli - rekao je.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO