Dodik prijeti Glavašu: 'Otkrio je da je u Drinovcima i nitko ne reagira'

Datum objave: 17.11.2023   Broj čitanja: 1181
On je jasno napisao i otkrio lokaciju gdje se nalazi i nitko ne reagira. Počinitelj zločina nad Srbima osjeća se sigurno na prostoru BiH, to je nečuveno.
Dodik prijeti Glavašu: 'Otkrio je da je u Drinovcima i nitko ne reagira'


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pjeni se ovih dana jer mu Branimir Glavaš hoda po hrvatskom dijelu Bosne i Hercegovine. Najavio je kako će policija njegovog srpskog entiteta uhititi Branimira Glavaša ako ga zatekne na svom teritoriju i poduzeti mjere kako bi ga se što prije izručilo Hrvatskoj.

"Nadležne institucije u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i na razini BiH moraju hitno reagirati i pronaći način da Glavaš bude vraćen u Hrvatsku", izjavio je Dodik komentirajući činjenicu da je Glavaš osobno ranije ovog tjedna objavio kako je u BiH stigao jer ne želi više niti jedan dan biti u zatvoru.

Glavaš tvrdi kako boravi u Drinovcima pokraj Gruda, no to za sada nije potvrdila niti jedna policijska agencija u BiH iako je ministar sigurnosti Nenad Nešić potvrdio kako je zatražio istragu i utvrđivanje činjenica o tome gdje je i kada Glavaš prešao granicu te gdje se točno nalazi.

Glavaš je u ponovljenom suđenju pred Županijskim sudom u Zagrebu nepravomoćno osuđen na sedam godina zatvora po optužnici u slučajevima poznatima pod nazivima Garaža i Selotejp. Proglašen je krivim za zločine nad srpskim civilima u Osijeku 1991., a upravo ta činjenica Dodiku je bila povod na burnu reakciju zbog Glavaševog ponovljenog bijega u BiH.

"On je jasno napisao i otkrio lokaciju gdje se nalazi i nitko ne reagira. Počinitelj zločina nad Srbima osjeća se sigurno na prostoru BiH, to je nečuveno", kazao je Dodik. Dodao je kako se ne može dopustiti da se takve osobe skrivaju od zakona u BiH bez obzira na to što posjeduju i državljanstvo te zemlje.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO