Pri zapošljavanju vještine postaju važnije od diplome

Datum objave: 09.11.2023   Broj čitanja: 3518
Američko gospodarstvo premašilo je predviđanja i u svibnju je pokrenulo novih 339.000 radnih mjesta. Samo, nema dovoljno raspoloživih radnika da ih popune.
Pri zapošljavanju vještine postaju važnije od diplome

Kompanije u sve većoj mjeri odbacuju tradicionalne kriterije kod zapošljavanja, što ponajprije znači da se ne koncentriraju na diplome kandidata, već vještine koje mogu ponuditi, piše ICT Business.

Zapravo, LinkedIn izvješćuje da je pristup zapošljavanju “na prvom mjestu vještine” također povećao broj potencijalnih kandidata kod poslodavca za gotovo deset puta nego dok je kao kriterij postojala diploma.


No, što je pokrenulo ovu promjenu u prioritetima zapošljavanja i kako se to može iskoristiti u bližoj budućnosti? Naime, američko gospodarstvo premašilo je predviđanja i u svibnju je pokrenulo novih 339.000 radnih mjesta. Samo, nema dovoljno raspoloživih radnika da ih popune.

Najnoviji podaci pokazuju da postoji 9,9 milijuna otvorenih radnih mjesta diljem zemlje, ali samo 5,8 milijuna nezaposlenih radnika. Konkretnije, kad bi svaka nezaposlena osoba u SAD-u pronašla posao, i dalje bi bilo više od četiri milijuna otvorenih radnih mjesta.

Neki stručnjaci ukazuju na ubrzano starenje radne snage. Povrh ovog fenomena, mnogo onih koji su izgubili posao tijekom pandemije koronavirusa nikada se nije vratilo. Stopa sudjelovanja radne snage trenutno iznosi 62,6 posto, što je pad u odnosu na 63,4 posto iz veljače 2020.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO