Posušje će dobiti gradsku tržnicu

Datum objave: 09.11.2023   Broj čitanja: 1914
Po potpisivanju Ugovora slijedit će izvođenje radova na terenu kako to vremenski uvjeti budu dozvoljavali.
Posušje će dobiti gradsku tržnicu

U uredu načelnika Općine Posušje u srijedu je upriličeno potpisivanje Ugovora o realizaciji projekta: Izgradnja I. faze gradske tržnice na području općine Posušje u okviru projekta "Održivi ekonomski razvoj i zaštita okoliša područja s prirodnim ograničenjima u Bosni i Hercegovini - ANC BiH, ukupne vrijednosti 172.233,36 KM (vlastito sufinanciranje iznosi 65.640,62 KM).

Ugovor su potpisali općinski načelnik Ante Begić, Stipan Mrvelj ispred poduzeća Mrvelji d.o.o. i Maurizio Raeli predstavnik Međunarodnog centara Hautes Etudes Agronomiques Méditerranéennes - Bari (CIHEAM Bari), tijelo C.I.H.E.A.M., uz nazočnost Suzane Madžarić, koordinatorice projekta ANC BiH, Omera Kurtovića, direktora Federalnog zavoda za poljoprivredu i prof. Marka Ivankovića, priopćeno je iz Općine Posušje.

Početkom veljače ove godine Općina Posušje je krenula s aktivnostima uključivanja u projekt ANC BiH. Potpisan je Memorandum o suradnji te je počeo proces izrade Strategije ruralnog razvoja, čije su aktivnosti izrade pri samom završetku te planiranja infrastrukturnih potreba, odnosno ulaganja u poljoprivredno-prehrambeni sektor.

Nakon izražene potrebe za izgradnju gradske tržnice u samom središtu grada (lokalitet Mokri Dolac), prijavljena je projektna inicijativa i odobrena u okviru projekta ANC BiH. Potom je provedena natječajna procedura, a projektni tim ANC BiH je izabrao izvođača radova Mrvelji d.o.o., sukladno dostavljenoj ponudi i ispunjavanju tehničkih uvjeta definiranim u javnom pozivu za dostavu ponuda, pojasnili su iz Općine.

Po potpisivanju Ugovora slijedit će izvođenje radova na terenu kako to vremenski uvjeti budu dozvoljavali.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO