Što piše u palestinskim udžbenicima: Od pet Izraelaca ubiješ troje, koliko ih je ostalo za ubiti?

Datum objave: 29.10.2023   Broj čitanja: 659
Tko šalje podatke o ubijenima u Gazi, o 3500 civila koji su stradali? Ministarstvo zdravstva u Gazi, dijela vlade Hamasa! Isti taj izvor je prije nekoliko dana bio skandalozno kompromitiran u vezi s pogrešnom informacijom o navodnom izraelskom bombardiranju bolnice u Gazi.
Što piše u palestinskim udžbenicima: Od pet Izraelaca ubiješ troje, koliko ih je ostalo za ubiti?


Propaganda, od Jutarnjeg lista do Klixa i sličnih s ekstremističkim novinarima, ovih dana prikazuje Izraelce kao bijesne pse koji ubijaju palestinsku djecu.

Međutim, znamo da istina nije uvijek onakva kakvu donosi Jurica Pavičić iz Jutarnjeg i njemu slični, a to je izvrsno objasnio u svojoj kolumni za Večernjak Neven Sesardić.

Sjetimo se kad su Palestinci iz terorističke organizacije Hamas, koja je pobijedila na izborima u Palestini, prije tri tjedna ubili 260 mladih Židova, te mnoge oteli, silovali su žene i ubijali bebe, te su sve snimali mobitelima. Pohod tih psihopata u Gazi, čast izuzecima, dočekan je velikim slavljem.

Golda Meir je davno rekla da su u Gazi bili pronađeni udžbenici za djecu od 7 godina u kojima su bili matematički zadaci tipa: "Imate pet Izraelaca. Ubijete troje. Koliko je ostalo Izraelaca koje treba ubiti?" Slično je i danas. Nedavni masakr slavili su i nastavnici u palestinskim školama koje su pod patronatom Ujedinjenih naroda te ih financiraju SAD i EU.

- Što se tiče Gaze, Izrael je bio prinuđen zaštititi svoje stanovništvo koje je odatle desetljećima izloženo terorističim napadima. Nakon masakra mnogi su se složili da Izrael ima pravo na samoobranu od Hamasa. Problem je, naravno, to što se Hamas skriva među civilima i što će mnogi od njih izgubiti život u izraelskim napadima na Gazu. S druge strane, najvažniji zadatak vlade Izreaela je da štiti živote i sigurnost svojih građana. Ona im u postojećoj situaciji teško može reći da odustaje od bilo kakve vojne akcije zato što bi uništenje Hamasa zahtijevalo previše kolateralnih civilnih žrtava pa neka se stoga oni sužive s visokom vjerojatnošću sličnih ili još gorih masakra u bliskoj budućnosti. Međutim, to je upravo ono što se često od izraelskog vodstva de facto zahtijeva: naime, da odustane od jedinog načina koji mu stoji na raspolaganju da zaštiti svoje građane (tj. ulaska u Gazu i vojnog obračuna s Hamasom) - piše Sesardić.

I na kraju, tko šalje podatke o ubijenima u Gazi, o 3500 civila koji su stradali? Ministarstvo zdravstva u Gazi, dijela vlade Hamasa! Isti taj izvor je prije nekoliko dana bio skandalozno kompromitiran u vezi s pogrešnom informacijom o navodnom izraelskom bombardiranju bolnice u Gazi.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO