MATIJINO STOLJEĆE RATA - Evo gdje kupiti jednu od najiščekivanijih knjiga u Hercegovini!

Datum objave: 24.10.2023   Broj čitanja: 3626
Ivan Šimić - Ivek jedan je od najboljih pisaca i pripovjedača s područja Hercegovine, a novom knjigom "Matijino stoljeće rata", dodatno će učvrstiti taj status.
MATIJINO STOLJEĆE RATA - Evo gdje kupiti jednu od najiščekivanijih knjiga u Hercegovini!


I na naš portal došao je niz upita vezanih za to kako kupiti Šimićevu novu knjigu, a za sve vas informacija, knjiga se može kupiti u Grudama, u knjižari Libro, u Mostaru, u knjižari Alfa na katu Mepas Malla i u Širokom Brijegu, u knjižari Gral. Također, knjigu se može naručiti online; na stranici www.matijinostoljecerata.com

Podsjetimo, knjiga prati Matiju, natkrovljujući lik romana, rođenu 1912. godine. Toj hrabroj ženi je u prvome od njena tri rata ubijen otac, u drugome joj je ubijen muž, a u trećemu sin i unuk. Matija je umrla 1995. godine, nakon svih tragedija kroz četiri generacije.

Prvo nas poglavlje - preko Imotskog, Splita i Trsta - vodi na uzbudljivo putovanje od Hercegovine do New Yorka, na kojem pratimo neuspjeli pokušaj Matijina oca Mate da odseli u Ameriku (taj je neuspjeh svojevrsni zaglavni kamen niza kasnijih obiteljskih nesreća), drugo govori o Matinoj tragičnoj sudbini u Prvome svjetskom ratu, od borbi i zarobljavanja u Galiciji do zatočeništva u dubokoj Rusiji, a treće i četvrto o sudbinama njegovih potomaka kroz dvije nove kataklizme, od Hercegovine u Drugome svjetskom ratu do Sarajeva u posljednjem ratu iz devedesetih. 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • 01.11.2023 09:01 sati
    Nadam se da će knjigu pročitati što više ljudi, Hercegovci bi trebali pisati više i više objavljivati, jer imamo što pisati. Kuće i auti će ostarjeti i zaboraviti se a pisana riječ ostaje. Predugo su umjesto nas pisali drugi i donosili svoje "istine" po kojima se i sada neki ravnaju, a svi znamo da su izmišljene.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO