VIDEO: Nevrijeme u Dalmaciji, drvo se srušilo na crkvu! Vatrogasci: Ovo je dar mar

Datum objave: 21.10.2023   Broj čitanja: 4084
Jug Hrvatske danas je pogodilo jako nevrijeme. Najgore je stanje u Dalmaciji i na krajnjem jugu zemlje za koje je na snazi crveni meteoalarm DHMZ-a. Snažni vjetrovi i jake kiše uzrokuju urbane i bujične poplave, a mjestimično je moguća i tuča.
VIDEO: Nevrijeme u Dalmaciji, drvo se srušilo na crkvu! Vatrogasci: Ovo je dar mar


Društvenim mrežama dijeli se snimka iz Selca na Braču na kojoj se vidi da je vjetar iščupao stablo iz zemlje s korijenjem te ga srušio na crkvu. U oluji je stradalo i drugo drveće, pa je park iza crkve pun palih grana. Snimku možete pogledati ovdje.


- Na terenu su sve raspoložive ekipe s četiri vozila i 12 vatrogasaca. Radimo prioritete koliko može biti prioriteta. Jednostavno, telefonska centrala je skroz zauzeta. Ima od drveća srušenih na krovove, električnih stupova koji su pali... Nevrijeme koje je zadesilo našu općinu u deset minuta učinilo je, kako kažu, dar mar - opisali su vatrogasci općine Selca za 24sata.

Dalmacija Danas izvještava o obilnim oborinama koje su u kratko vrijeme donijele mjestimične bujice u Dalmaciju. Zbog njih su se pod vodom našle prometnice na omiškom, makarskom i vrgoračkom području.

Situacija bi se sutra trebala smiriti, DHMZ prognozira stabilan dan u većini zemlje. Grmljavinsko nevrijeme moguće je na području Istre i Kvarnera te dubrovačke regije, dok bi u ostalim dijelovima Hrvatske vrijeme trebalo biti suho.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO