Djevojka iz BiH, čudo od djevojke, višestruka je prvakinja Hrvatske motocrossu, a sada ulazi i u Superstar

Datum objave: 20.10.2023   Broj čitanja: 4408
Moja najveća neostvarena glazbena želja je stati na pozornicu i slušati publiku kako pjeva tekst pjesme koji sam ja napisala. A što se tiče motocrossa, neostvareni san mi je biti u top 5 vozačica svijeta.
Djevojka iz BiH, čudo od djevojke, višestruka je prvakinja Hrvatske motocrossu, a sada ulazi i u Superstar


Glazbeno putovanje natjecatelja RTL-ova glazbenog megaspektakla 'Superstar' se nastavlja, a u novoj audicijskoj emisiji svoj će glas pustiti i megatalentirana Mia Ribić, zbog koje su se u motocrossu mijenjala čak i pravila, a redovito pobjeđuje svoje muške kolege.

Ova 18-godišnja djevojka iz Velike Kladuše već je sada peterostruka prvakinja Hrvatske, i to u muškoj konkurenciji, iza nje su odvožene utrke svjetskog i europskog prvenstva, a sve je počelo u ranom djetinjstvu.

- Ljubav prema motocrossu sam naslijedila od svog tate. On me uveo u taj svijet prije 14 godina jer je također bio vozač. Kad sam prvi put sjela na motor imala sam četiri godine, nisam još znala ni bicikl voziti - prisjeća se.

Sa samo pet godina Mia je počela pobjeđivati dečke koji su bili duplo stariji od nje, a o koliko je velikom talentu riječ vrlo je brzo shvatio i Savez koji je zbog nje čak mijenjao i svoj pravilnik!

- Pravilo je bilo da djeca mogu početi voziti utrke prvenstva Hrvatske s navršenih šest godina. S obzirom na to da sam već s pet godina bila veoma brza i uspješna, pravilnik je promijenjen te sad djeca s navršenih pet godina imaju pravo nastupiti na utrci Hrvatskog prvenstva.

Među svojim najvećim sportskim uspjesima, osim osvojenih državnih prvenstava, Mia ističe treće mjesto na Europskom prvenstvu u Francuskoj te prve osvojene bodove na Svjetskom prvenstvu sa samo 16 godina.

- Za mene je najveći uspjeh to što imam čast biti uzor mnogim novim mladim vozačicama - s ponosom kaže Mia koja se u Hrvatskoj natječe u muškoj konkurenciji kako bi bolje napredovala, a na utrkama europskog i svjetskog prvenstva utrkuje se sa ženama.

Mia je učenica zagrebačke Sportske gimnazije, a usklađivanje brojnih obaveza, kaže, ponekad zna biti teško:

- Nije uvijek lako biti dobar đak i sportaš u isto vrijeme. Dosta je izazovno jer sam često odsutna s nastave zbog sportskih događaja, ali dobrom voljom se sve može uskladiti. Važno je pronaći balans i odlučiti što je u određenom trenutku bitnije.

A nakon brojnih sportskih uspjeha koje već sada ima iza sebe, Mia je konačno odlučila pokazati i glazbeni talent jer, kako ističe, glazba jednostavno u njoj živi.

- Pjevam od malih nogu, ali ne profesionalno. Mikrofon sam prvi put uzela u ruke na prvoj audiciji Superstara tako da nemam apsolutno nikakvog prijašnjeg iskustva. Slučajno sam vidjela reklamu za prijavu i pomislila kako je možda vrijeme da se uključim u neki glazbeni show - ističe.

Mia smatra kako bi novi hrvatski superstar trebala biti samouvjerena osoba, simpatična, puna ljubavi, iskrena, dobronamjerna i otvorenog uma, a jako se veseli komentarima na svoj nastup.

- Iskreno, jednako cijenim komentare i mišljenja svih članova žirija. Smatram da svako od njih vidi drugačiji segment u kandidatu, a da zajedno mogu vidjeti cijelu sliku - kaže ova djevojka kojoj je najveći glazbeni uzor pop zvijezda Shawn Mendes.

A kako su sport i glazba dvije velike Mijine ljubavi, bit će zanimljivo vidjeti kamo će je odvesti budućnost. No što ona priželjkuje?

- Moja najveća neostvarena glazbena želja je stati na pozornicu i slušati publiku kako pjeva tekst pjesme koji sam ja napisala. A što se tiče motocrossa, neostvareni san mi je biti u top 5 vozačica svijeta.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO