Azilanti će u Njemačkoj morati raditi

Datum objave: 11.10.2023   Broj čitanja: 2914
Između ostalog se želi spriječiti i odljev gotovine, koju mnogi izbjeglice šalju u zemlje porijekla.
Azilanti će u Njemačkoj morati raditi

 Njemačka planira uvesti radnu obvezu za podnositelje zahtjeva za azilom, javljaju njemački mediji u srijedu.


“Trenutna pravila moraju biti promijenjena kako bi se uvela obveza rada za podnositelje zahtjeva za azilom odmah nakon dolaska iz prihvatnih centara u smještaje u gradove”, stoji u dokumentu koji bi premijeri saveznih pokrajina nakon sjednice u četvrtak trebali poslati saveznoj vladi.


U dokumentu se nadalje navodi kako je, s obzirom na trenutni nedostatak radne snage, nedopustivo da mnoge izbjeglice i podnositelji zahtjeva za azilom ne stoje na raspolaganju tržištu rada.


“Čekanje na tečajeve jezika i integracije ne smije više biti isprika za odlaganje integracije u tržište rada”, stoji u dokumentu kojeg, prema navodima Augsburger Allgemeine Zeitunga, podržavaju i one savezne pokrajine u kojima je na vlasti vladajuća Socijaldemokratska stranka Njemačke (SPD).


Nova regulativa bi gradovima i općinama omogućila slanje podnositelja zahtjeva za azilom i izbjeglica na društveno koristan rad.


Uvode se bonovi za hranu umjesto gotovine?

U dokumentu premijera saveznih pokrajina, koje su odgovorne za smještaj i skrb izbjeglica, traži se također mogućnost uvođenja bonova za hranu i potrepštine umjesto novca.


Mnogi političari traže uvođenje ovakvog sustava jer vjeruju da bi to smanjilo poticaje za izbjeglice, koje velikom većinom izabiru Njemačku kao konačno odredište nakon dolaska u Europsku uniju upravo zbog atraktivnih socijalnih povlastica.

Između ostalog se želi spriječiti i odljev gotovine, koju mnogi izbjeglice šalju u zemlje porijekla.

“Uvođenjem novčane karte za hranu i robu bi se spriječio odljev novca u inozemstvo”, rekao je ministar unutarnjih poslova Tiringije Georg Maier.

Politika prema useljenicima je postala jedna od najvažnijih unutarnjopolitičkih tema u Njemačkoj, što pokazuje i uspjeh desno-populističkog AfD-a. Do kraja godine broj izbjeglica u Njemačkoj bi mogao dosegnuti rekordne brojke iz godina izbjegličke krize 2015./2016.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO