Poznati Širokobriješki sportaši, braća Kvesić dobili značke Hrvatske vojske

Datum objave: 04.10.2023   Broj čitanja: 3007
Drago mi je što ove značke primate u odori Hrvatske vojske, a povodom izvrsnih rezultata koje ste ostvarili na sportskim natjecanjima.
Poznati Širokobriješki sportaši, braća Kvesić dobili značke Hrvatske vojske

Ministar obrane Mario Banožić susreo se u Ministarstvu obrane u utorak 3. listopada 2023. s ugovornim pričuvnicima – vrhunskim sportašima Hrvatske vojske, a povodom uručenja znački Hrvatske vojske za ostvarene iznimne sportske rezultate.


Poželivši dobrodošlicu vrhunskim sportašicama i sportašima, ministar Banožić je istaknuo kako su vrhunski sportaši – ugovorni pričuvnici Hrvatske vojske snažan hrvatski brend i ambasadori Hrvatske vojske i naše Domovine u svijetu.

“Drago mi je što ove značke primate u odori Hrvatske vojske, a povodom izvrsnih rezultata koje ste ostvarili na sportskim natjecanjima, i dalje nastavljamo ovu iznimno kvalitetnu suradnju između našeg Ministarstva i Hrvatskog olimpijskog odbora koji je započet Sporazumom o suradnji, unapređenju i razvoju sporta u Republici Hrvatskoj još 2015. godine, kojim je obuhvaćeno 22. vrhunskih sportaša i sportašica”, rekao je ministar obrane te dodao kako je u 2023. godini sklopljeno 58 ugovora o službi u ugovornoj pričuvi što je dokaz da suradnja iz godine raste i razvija se u pravom smjeru.

Uručivši značke Hrvatske vojske za izniman uspjeh i dostojanstveno predstavljanje hrvatske države i Hrvatske vojske, ministar Banožić je rekao: “Drago mi je što ćete ove značke primiti upravo u ovom iznimno važnom tjednu za Republiku Hrvatsku i Hrvatsku vojsku. Naime, iza nas je povijesni dan – postali smo vlasnici prvog od dvanaest aviona Rafale koji će u konačnici biti ovdje u Hrvatskoj već tijekom iduće 2024. i početkom 2025. godine”.

U tom kontekstu ministar Banožić je kazao kako su vrhunski sportaši kao ugovorni pričuvnici, dio obitelji Hrvatske vojske, a Hrvatska vojska i sport su neraskidivo povezani, jer vrhunska fizička spremnost treba biti odlika svakog hrvatskog vojnika.

“Ponosni smo što svojom disciplinom, predanim i marljivim radom, postavljenim ciljevima i u konačnici izvrsnim rezultatima pokazujete primjer drugima. U Ministarstvu obrane ćete uvijek imati podršku koju ćemo vam nastaviti pružati u vašem profesionalnom razvoju”, zaključio je ministar Banožić.

Dopredsjednica Hrvatskog olimpijskog odbora Sanda Čorak zahvalila je na potpori koju Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska pružaju vrhunskim sportašima, a posebno sportašima koji su u seniorskoj kategoriji te da vjeruje kako će se ova uspješna suradnja nastaviti i u budućnosti.

“Izuzetno nam je važno što su naši vrhunski sportaši postali ugovorni pričuvnici Hrvatske vojske i vjerujem da je to i za Oružane snage dobra promocija i uspješna zajednička priča.”

Sastanku su nazočili: načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj, dopredsjednica Hrvatskog olimpijskog odbora Sanda Čorak, direktor Ureda za programe nacionalnih sportskih saveza i razvojnih programa Neven Šavora te ugovorni pričuvnici-vrhunske sportašice i sportaši: streljaš Giovanni Cernogoraz, boksačica Nikolina Ćaćić, jedriličar Martin Dolenc, streljaši Anton Glasnović i Josip Glasnović, kajakašica Anamaria Govorčinović, hrvač Ivan Huklek, veslačice Ivana Jurković i Josipa Jurković, taekvondaš Toni Kanaet, karatisti Anđelo Kvesić i Ivan Kvesić, hrvač Vjekoslav Luburić, veslač Damir Martin i boksačica Sara Beram.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO