Na Sveučilištu u Mostaru svečano obilježen početak nove akademske godine

Datum objave: 02.10.2023   Broj čitanja: 1380
Sveučilište u Mostaru broji 11 sastavnica, što ga čini značajnom akademskom institucijom
Na Sveučilištu u Mostaru svečano obilježen početak nove akademske godine

Akademska godina 2023./2024. svečano je započela u ponedjeljak na Sveučilištu u Mostaru (SUM), obilježena uvodnim obraćanjem rektora Sveučilišta, prof. dr. sc. Zorana Tomića.

 

Rektor je pozdravio sve studente, profesore, i zaposlenike te izrazio svoje uzbuđenje i nadu u plodonosnu i uspješnu akademsku godinu koja je pred njima, priopćio je Ured za odnose s javnošću SUM-a.

"Najbolji od vas mogu studirati u Mostaru, ali istodobno kroz program razmjene i mobilnosti možete provesti semestar ili više na prestižnim europskim sveučilištima. Vama je poznato da je Sveučilište u Mostaru akreditirano od europskih agencija što nam daje posebnu vrijednost u Europi. Europski standardi visokog obrazovanja naš su strateški cilj. Sve navedeno upućuje, drage studentice i studenti, da studirate i na svjetski priznatom sveučilištu, ali i europskom sveučilištu čiji rezultati su prepoznati i prihvaćeni", rekao je Tomić dodajući kako će Sveučilište pružiti okvir da budu najbolji u europskim i svjetskim razmjerima, a na studentima je iskoristiti tu mogućnost kao i opravdati povjerenje i ljubav roditelja.

 

Uz rektora, prisutnima se obratila i v.d. predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Ana Šego koja je istaknula važnost solidarnosti, zajedništva i suradnje među studentima te potaknula sve prisutne na aktivno sudjelovanje u studentskom životu, razvoju ideja i ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

"Tijekom ovoga novoga životnoga poglavlja, od današnjeg prvoga dana vašeg akademskog obrazovanja pa sve do njegovog završetka, vaš vjeran suputnik bit će upravo Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru. Kao krovna organizacija svih studenata i studentica Sveučilišta Studentski zbor je organiziran na način da njegov rad čine brojne aktivnosti i projekti unutar kojih svatko od vas može pronaći nešto po svojoj mjeri  otvarajući si pri tome put sklapanju kako novih prijateljstava tako i usavršavanju znanja", kazala je Šego.

 
 
poster
 
 
 
 
 
 

Sveučilište u Mostaru broji 11 sastavnica, što ga čini značajnom akademskom institucijom koja pokriva različite područja znanja i omogućava raznolikost u obrazovnoj ponudi. Sastavnice unutar Sveučilišta surađuju kako bi osigurale kvalitetno obrazovanje, istraživanje i razvoj za oko 10 000 studenata koji su dio ove ugledne akademske zajednice.

Diplome sa Sveučilišta u Mostaru su međunarodno priznate budući da je akreditirano rješenjem Agencije za znanost i visoko obrazovanje Republike Hrvatske te Austrijske agencije za osiguravanje kvalitete i akreditaciju jer je SUM član konzorcija koji izvodi združeni doktorski studij na Sveučilištu primijenjenih znanosti Burgenland u Eisenstadtu. Važno je naglasiti da je Sveučilište u Mostaru akreditirano i priznato u Bosni i Hercegovini, što jamči visoke standarde obrazovanja i stručnosti u skladu s nacionalnim standardima.

Ovaj status akreditacije u Bosni i Hercegovini i Europskoj uniji, pozicioniranje na svjetskim ranking ljestvicama, suradnja s više od 260 sveučilišta u svijetu, članstva u brojnim velikim istraživačkim mrežama i konzorcijima svjedoče o posvećenosti Sveučilišta u Mostaru kontinuiranom unaprjeđenju akademskih standarda, obrazovnog procesa i pružanju vrhunskog obrazovanja mladim ljudima koji će oblikovati budućnost, stoji u priopćenju.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO