Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić podnio ostavku

Datum objave: 29.09.2023   Broj čitanja: 4057
Jutros je gradonačelnik Beograda, Aleksandar Šapić, podnio ostavku na ovu funkciju.
Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić podnio ostavku

U obrazloženju svoje ostavke, Šapić je istaknuoo da će i dalje nastaviti voditi grad i nakon formiranja privremenog organa Vlade Srbije.

 

"Upravo sam podnio formalnu ostavku na mjesto gradonačelnika grada Beograda, kako bi počeli da se stvaraju pravni uslovi za održavanje izbora koji bi se, pored parlamentarnih i pokrajinskih, 17. decembra održali i na nivou Beograda", rekao je Šapić.

On je dodao da će i nakon ostavke nastaviti posvećeno obavljati posao gradonačelnika.

"Nastavit ću raditi kako bi se osiguralo provođenje svih socijalnih mjera i projekata koji su obilježili period mog mandata. Kada Vlada Republike Srbije formira privremene organe i kada se steknu pravno-formalni uvijeti za raspisivanje izbora 17. decembra, očekujem da kao predsjednik tog tijela također nastavim da vodim Beograd", izjavio je Šapić.

Ova odluka gradonačelnika Šapića uslijedila je nakon najave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je sinoć gostujući na RTS najavio lokalne izbore od 17. prosinca.

"Dobio sam pismo, evo službeno. Morate da poštujete demokraciju i opozicijske stranke, a nisam netko ko je oduševljen njihovim radom. Oni su rekli da država propada, da je ekonomija uništena, iako je jača nego kada su oni vodili ovu zemlju… Prihvatio sam njihovu ideju i spremni smo za izbore od 17. 12 već, mogu da budu 17. prosinca", izjavio je Vučić.

Vučić je također istaknuo da će izbori obuhvatiti parlamentarne, beogradske, pokrajinske i izbore u nekim općinama.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO