TERORISTIČKI NAPAD NA KOSOVU: Ubijen policajac, jake policijske snage na terenu, mještani ne izlaze iz kuća

Datum objave: 24.09.2023   Broj čitanja: 1401
Nakon potvrde od strane najviših prištinskih dužnosnika da je sinoć na sjeveru Kosova ubijen jedan policajac, a drugi ranjen, to je potvrdila ovog jutra i policija Kosova, navodeći da je još jedan policijski službenik ozlijeđen i iznoseći druge detalje o samom slučaju.
TERORISTIČKI NAPAD NA KOSOVU: Ubijen policajac, jake policijske snage na terenu, mještani ne izlaze iz kuća


Iz KP preciziraju da je jedinica za brze intervencije pogranične policije oko 02:34 sata primijetila da su na ulazu u selo Banjska, odnosno preko mosta, postavljena dva veća kamiona, bez registarskih oznaka, te da je put bio blokiran.


- Jedinice za red policijske stanice Zvečan, po obavijesti, reagirale su u vezi sa slučajem i krenule s tri jedinice u pravcu lokacije i čim su se obrele u blizini mjesta gdje je prijavljena blokada, policijske jedinice su naišle na otpor, kada je sa više različitih položaja pucano na njih iz arsenala vatrenog oružja, uključujući ručne bombe i granate, pri čemu su usred pucnjave upucana dva policajca - naveli su iz policije.


Jedinice su, dodaju iz KP, reagirale u samoobrani i uspjele odbiti početni napad kako bi stvorile uvjete za pružanje pomoći i povlačenje upucanih kolega.


- Ozlijeđeni policajci su izvučeni sa lokacije i prevezeni u Regionalnu bolnicu u Južnoj Mitrovici, gdje je liječnik konstatirao smrt jednog od teško ozlijeđenih policajaca, dok su druga dva službenika, jedan ranjen, a drugi povrijeđen, prema riječima liječnika, izvan životne opasnosti - dodaju iz policije, prenosi Kossev.


Kako navode, na terenu su aktivirane sve relevantne policijske jedinice po profilima, „koje su s vremena na vrijeme napadane vatrenim oružjem s različitih položaja, od organiziranih i naoružanih grupa“.


- Kosovska policija u suradnji i koordinaciji s nadležnim institucijama i pravosudnim organima, poduzima svoje radnje u cilju održavanja reda i javne sigurnosti, kao i izvođenja pred pravosudnim organima napadača na policijske službenike - dodali su.


Šef ureda Vjose Osmani priopćio je sljedeće:


- Srbijanski "zeleni čovječuljci" s oklopnim vozilima nalaze se 15 kilometara unutar teritorije Kosova (Banjska), gdje je teroristički napad na Kosovsku policiju rezultirao likvidacijom Kosovskog policajca, dok je drugi ranjen - naveo je on na društvenoj mreži X. Konkretno optužuje Vučića da je „pribjegao neviđenoj agresiji na Kosovu“, ali mu i poručuje da će „propasti“.


O sinoćnjem napadu u selu Banjska, prve službene potvrde stigle su od najviših prištinskih dužnosnika, a nakon što su rano jutros o tome izvijestili prištinski mediji.


Kosovski premijer, Albin Kurti i predsjednica Vjosa Osmani, ali i drugi dužnosnici, optužili su Srbiju, odnosno „srbijanske kriminalne bande“, koje imaju „političku, financijsku i logističku podršku službenog Beograda“.


U oči upada i da se mještani plaše i međusobno komunicirati. Osim što su zatvoreni u svoje kuće, i na ulicama se ne odvija promet, prenijeli su nam i da se plaše i telefonom uzajamno razgovarati, zbog navodnog prisluškivanja veza, ali jesu potvrdili da se pronose glasine o navodno uniformiranim licima s jedne strane, a s druge jačim snagama kosovskih specijalaca koji su koncentrirani posebno kod Balabana.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO