Zbog smrti mlade sportašice u Osijeku, priveden policajac

Datum objave: 22.09.2023   Broj čitanja: 1798
Da je žrtva bila sama u stanu, moglo bi se s velikom sigurnošću reći da je riječ o samoubojstvu, no prisutnost policajca u stanu za policijske istražitelje sada otvara sve opcije.
Zbog smrti mlade sportašice u Osijeku, priveden policajac

Zbog sumnje da je neopreznim rukovanjem službenim policijskim oružjem u Osijeku usmrtio 21-godišnjakinju, policija je uhitila 27-godišnjeg policajca, koji će biti priveden pritvorskom nadzorniku, izvijestila je u četvrtak navečer osječko-baranjska Policijska uprava.

PU je prethodno izvijestila da je 21-godišnja djevojka smrtno stradala u srijedu, malo poslije 22 sata, u stanu u Osijeku, od ozljeda zadobivenih iz službenog policijskog naoružanja, a u to vrijeme u stanu je bio prisutan i policijski službenik, koji je u tom trenutku bio izvan službe.


Nakon kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je 27-godišnji policijski službenik, zbog neopreznog rukovanja službenim naoružanjem, ispalio hitac koji je pogodio 21-godišnjakinju, koja je umrla od zadobivenih ozljeda.


U osječko-baranjskoj PU ističu da će osumnjičenik biti predan pritvorskom nadzorniku, a bit će kazneno prijavljen za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti te dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.


Rješenjem načelnika Policijske uprave osječko-baranjske 27-godišnji policajac je udaljen iz službe, a protiv njega će se podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka, navode iz PU.

Kako je Marin Ćurić javio uživo u središnji HTV-ov Dnevnik, događaj se zbio u stanu na drugom katu u Cvjetkovoj 12 u Donjem gradu koji je trenutačno zapečaćen.

 

Da je žrtva bila sama u stanu, moglo bi se s velikom sigurnošću reći da je riječ o samoubojstvu, no prisutnost policajca u stanu za policijske istražitelje sada otvara sve opcije.

 

Naravno, ostaje i pitanje zašto oružje nije bilo zbrinuto na siguran način. Pravilnik o postupanju policijskih službenika, odnosno njegov članak 22 jasno kaže kako je policajac dužan pohraniti vatreno oružje na sigurno mjesto izvan dohvata drugih osoba na svojoj adresi boravišta ili prebivališta, a ako to ne može na svojoj adresi, dužan je to napraviti na sigurnom mjestu u službenim prostorijama.

 

Susjedi s kojima smo razgovarali u šoku su - ne mogu vjerovati da se to dogodilo u njihovoj zgradi, mislili su da je riječ o petardi, a ne o pucnju iz vatrenog oružja.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO