15. izdanje Hercegovačkih plodova Mediterana 6. i 7. listopada u Stocu

Datum objave: 20.09.2023   Broj čitanja: 1157
Sajamska manifestacija „Hercegovački plodovi Mediterana“ održat će se početkom listopada, točnije 6. i 7. listopada, u prostorijama Športske dvorane u Stocu.
15. izdanje Hercegovačkih plodova Mediterana 6. i 7. listopada u Stocu

Riječ je o petnaestom izdanju ove sajamske manifestacija, koja je postala tradicionalna i međunarodna. U središtu održavanja, kao što sam naziv kaže, su šipak-nar, smokva i maslina, te njihove prerađevine.


"Dugogodišnja ideja o nastavku poticanja sadnje mediteranskih kultura započetih 1840. godine, ostvarila se 2008. godine kroz manifestaciju "Hercegovački plodovi Mediterana". Tek 2008. godine stvoreni su uvjeti za održavanje, po mnogim posjetiteljima uspješne manifestacije, uz veliku podršku Grada Stoca, i šire društveno političke zajednice." kazao je Zoran Raič, predsjednik Udruge HPM.


Organizatori ove godine najavljuju oko 100 izlagača. S obzirom na izvanrednu ponudu događaja i asortiman izložbenih eksponata, te mogućnost nabavke plodova vrhunskog kvaliteta i drugih proizvoda, organizatori smatraju da će ovogodišnja manifestacija biti najbolja do sada.


Ulaz na sajam je besplatan.


Dvodnevni program manifestacije započinje u petak, 6. listopada, prijemom uzvanika od 11:00 do 12:00, nakon čega slijedi svečano otvaranje sajma u 12:00.


Sajam je za posjetitelje otvoren od 12:00 do 18:00 sati.


Kao i prethodnih godina, organizator se potrudio organizirati i edukaciju u sklopu svoje sajamske manifestacije, pa će se u 13:00 sati, u salonu gradske uprave, održati stručna radionica na temu "Agroturizam - izazovi i mogućnosti za grad Stolac". Prva večer završava koncertom Klape Trs Mostar i Tamburaškog sastava Slavonia band.


U subotu, 7. listopada, sajam je otvoren za posjetitelje od 9:00 do 16:00 sati. Dodjela priznanja i nagrada najuspješnijim izlagačima predviđena je u 14:00 sati.


Sajam je organiziran kako bi bio zanimljiv svim generacijama. Stariji će imati priliku okusiti svu raskošnu paletu kvalitetnih prerađevina od šipka, smokve, masline, kao i puno drugih mediteranskih proizvoda. Za najmlađe je u ponudi nezaboravna vožnja vlakićem kroz Stolac.


Glavni organizatori sajma su Udruga Hercegovački plodovi Mediterana i Grad Stolac, uz pomoć JU Radimlja i JU Centar za kulturu i sport.


Radujemo se Vašem dolasku u Stolac!

15. izdanje Hercegovačkih plodova Mediterana 6. i 7. listopada u Stocu
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO