Irska policija ušla u trag zločincu, ubijao je policajce u Vukovaru, pokrenuo ratne zločine

Datum objave: 19.09.2023   Broj čitanja: 2694
Irska policija je ušla u trag Draganu Rakanoviću u njegovom domu u Portlaoiseu, Co Laois – nekoliko dana nakon što ga je Jedinica za izručenje Garda uhitila i dovela pred sud.
Irska policija ušla u trag zločincu, ubijao je policajce u Vukovaru, pokrenuo ratne zločine


Izvori su doznali da je Rakanović uhićen nakon što je njegovo ime uneseno u računalni sustav "Garde PULSE" zbog sitne nepovezane stvari – a bljesnulo je upozorenje da se za čovjekom s tim imenom traga zbog ratnih zločina u bivšoj Jugoslaviji.

Utvrđeno je da se traži 56-godišnji Srbin po imenu Dragan Rakanović zbog ratnih zločina počinjenih na području bivše Jugoslavije prije više od 30 godina, javlja Crona.hr.

Tvrdi se da je maltretirao dvojicu policajaca koje su srpski nacionalisti držali u zarobljeništvu u Borovu Selu u svibnju 1991. godine, ali i da je ubijao policajce.

Mnogi vjeruju da je njegov prvi incident izazvao krvavi hrvatski rat za neovisnost, sukob koji je koštao više od 20.000 života, u kojem su se Hrvati borili da se oslobode Jugoslavije pod srpskom dominacijom.

Izvori kažu da je upozorenje na sustavu "Garda PULSE" bilo dio schengenske sheme, na kojoj europske zemlje dijele podatke o ljudima koje njihove države traže zbog zločina.

Policajci su saznali da se u Hrvatskoj traži čovjek s njegovim imenom i detektivi Garda Jedinice za izručenje u stožeru policije u Phoenix Parku u Dublinu prošli su petak otputovali u Portlaoise i uhitili ga.

Rakanović je priveden na temelju naloga za izručenje iz Hrvatske i pojavio se pred Visokim sudom u Dublinu početkom ovog tjedna.

Njegov slučaj je odgođen i pušten je uz jamčevinu. Zatim se vratio u svoju obiteljsku kuću u četvrti Fairgreen u Portlaoiseu - gdje su ga novinari jučer sustigli.

Potvrdio im je da se pojavio na sudu, ali je njegov sin tada rekao da mu otac slabo govori engleski i da obitelj ne želi ništa komentirati.

Njegov cijeli slučaj trebao bi biti saslušan na Visokom sudu kasnije. Živi u Portlaoiseu najmanje od 2013. godine. Petoricu muškaraca optužile su hrvatske vlasti zbog incidenta u Borovu Selu, u blizini Vukovara u istočnoj Hrvatskoj.


24sata donosi priču pod naslovom: U Irskoj uhitili zločinca, mučio je i ubijao policajce u Borovu selu: 'Neka psi jedu ustaško meso' ...

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO