FOTOGALERIJA: ZAVRŠEN TURNIR U DRINOVCIMA! Vatromet, baklje, nesporazum oko penala, golmanske bravure, sjajni golovi...

Datum objave: 07.09.2023   Broj čitanja: 7573
Kakva je to bila noć u Drinovcima. Oko 700 stanovnika što iz Drinovaca, što iz okolnih župa općine Grude i susjednog Imotskog pratilo je finale turnira u čast blagdanu Male Gospe.
FOTOGALERIJA: ZAVRŠEN TURNIR U DRINOVCIMA! Vatromet, baklje, nesporazum oko penala, golmanske bravure, sjajni golovi...


U Drinovcima već sada vlada prava euforija zbog novog terena na Boljavi, pa usput dok pratimo utakmice osluškujemo bilo naroda. Naravno, podsjetilo nas je to malo i na grudsku priču oko igrališta Kod srednje i izmještanja iznad duhanske, jer kad čovjek navikne na nešto, teško je to mijenjati. Međutim, ne sumnjamo da će i novi teren na Boljavi biti fantastičan i da će znati odgovoriti potrebama za adekvatnim prostorom za igru.

V. turnir u čast Maloj Gospi kroz nekoliko tjedana okupio je vrsna, malonogometna imena s područja Drinovaca, ali i pokazao da dobar sadržaj privlači ljude. Jer, nisu tu bili samo lokalni za koje se podrazumijeva da dođu i podrže nego i širi krug ljudi izvan Drinovaca i to je zasigurno najveći uspjeh.

Dva finala koja su bila najzanimljivija igrala su se u veteranskoj i seniorskoj konkurenciji. Kod veterana sastali su se Čaršija i Bovani. Od početka je bilo čvrsto, oprezno rekli bismo jer ulog je bio velik. I jedni i drugi pokušali su iz kontri doći do gola, a to je i jednima i drugima uspjelo dva puta. Čaršija je dva puta povela, Bovani izjednačili, vidjeli smo i jedan crveni karton kad je stari vuk, jedan od najboljih domaćih sudaca, Ikara dao drugi žuti i što drugo nego otići na penale. Penali su bili raznovrsni, a mašili su ih oni od kojih bi se čovjek najmanje nadao jer su godinama u nogometnom vrhu, no događa se. Jedan od najzanimljivijih trenutaka na utakmici zbio se kad je došlo do nesporazuma između suca Ikare i voditelja Jukića. Opucana su po 3 penala, a Jukić je na mikrofon proglasio kraj finala i pobjedu Čaršije. Onda je dotrčao Ikara da mu objasni da nije kraj. Gledatelji su zbunjeno računali koliko ih je izvedeno, pa je netko objasnio da se možda penali pucaju kao 3 na 3 po trojica, pa se ispostavilo da nije tako. Pa je Jukić optužio Ikaru da je zvižducima označio kraj. Pa je ovaj rekao da nije. Međutim, kako nije bilo kamera, a fotoaparat ipak ne bilježi zvuk, nikad nećemo saznati što se u konačnici dogodilo, ali da je bilo zanimljivo, je. Ipak, unatoč tom nesporazumu, iskusna Čaršija je slavila i stigla do svog veteranskog trofeja uz pjesmu "lijepo je doći u svoju čaršiju...".

U finalu seniora sastali su se Ploca i Bovani. Za mnoge žestoka utakmica. Od Plocana neki su odavno na nekim drugim terenima, primjerice legendarni Joško Tomas golman je Pešije i najveća zvijezda ekipe u dobu dok se dvije struje bore za prevlast u najjačem selu s periferije Gruda, ali Plocani ne zaboravljaju svoje selo pa se okupe barem godišnje da obrane čast na turniru, a ove su je godine itekako branili. S druge strane Bovani koji su okupili tri sela ove godine, uz svoje još i Bartulušu i Graovište, pa neki kažu da su to zakulisne igre, drugi da je sve po propisima, treći da su rasturili koncept turnira ko bugarsku skupštinu, no tko te pita, momčad je jaka i kvalitetna, nastupa kao Bovani i užitak je gledati brzu transformaciju igre iz obrane u napad. Od početka su Bovani bolje ušli u utakmicu, a Ploca su se previše oslonila samo na golmana Tomasa, pa je nakon niza intervencija i on primio jedan pogodak. U nastavku utakmice pao je i drugi i činilo se da je utakmica riješena pošto i Bovani svog Tomasa za trku imaju, međutim smanjila su Ploca preko još jednog od Tomasa koji je potegao ljevicom (sve ih znamo, ali bolje po prezimenima nego po imenima). I igralo se fantastično do samoga kraja. Bovani su zabili još jedan gol pa je završilo 3:1, ali i jedni i drugi su se na kraju prijateljski rukovali, a golmanski asevi Mile Buconjić i Joško Tomas, nekako nam se čini, pokazali da je Drinovcima u finalima Lige mjesnih zajednica, možda, bilo i do golmana, pošto njih dvojicu u onim vremenima nisu zvali, a okretali su se čak i golmanima iz inozemstva.

Bovani su pokupili sve individualne nagrade, osim najboljeg golmana, što je zasluženo pripalo Jošku Tomasu. Napisali bismo i imena dobitnika individualnih nagrada, nego ih se ne sjećamo, a čekamo da Dario Kurtović napiše svoj inspirirativni tekst, gdje će sve pobrojati, pa ćemo dodati imena majstora koji su se okitili priznanjima.

Pratili smo i vuču konopa, a znamo da su u finalu bili Metiljevac i Blaževići, i da je Ikara sudio, te da je završilo 2:0 za bolju ekipu.

Organizirana je i bogata tombola. Nada Šimić, jedna od najboljih voditeljica na području općine Grude, bivša radijska reporterka, maestralno je vodila program i podijelila niz nagrada, dok je Ante u stilu pravog delegata pratio podudaraju li se brojevi. Ako smo dobro upratili, žena imena Regina dobila je najzanimljiviju nagradu, a to je let zrakoplovom, uz pjesmu Jelene Rozge: Odo ja.

Neumorni sportski radnik Vlado Glavaš pobrinuo se da nitko ne ostane bez medalje tko je sudjelovao u realizaciji turnira, pa su brojni volonteri nagrađeni medaljama, a upravo njihov rad i trud, te pomoć dobročinitelja, dovest će do toga da nikne novi teren na Boljavi, za dobrobit mjesta, ali i susjednih mjesta, jer bit će itekako zanimljivo doći i odigrati utakmicu na kultnom području, gdje su stasale generacije.

Na kraju vatromet, baklje, pjesma...

To je otprilike ono čega se sjećamo, a vi pogledajte fotografije na kojima nismo štedjeli, a nismo, ruku na srce, imali kad ni provjeravati koja je dobra, a koja manje dobra, pa slobodno analizirajte.

Drinovcima iskrene čestitke na organizaciji ovogodišnjeg V. po redu turnira u čast naše nebeske Majke.


FOTOGALERIJA: DRINOVCI, V. TURNIR U ČAST MALE GOSPE

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • 07.09.2023 12:45 sati
    Zahvala portalu grude.com na medijskom praćenju turnira i podrški koju ste nam pružili. Uvijek ste dobrodošli u Drinovce. Jer zaista, Drinovci su čuđenje u svijetu.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO