Obilježena 31. obljetnica razmjene hrvatskih logoraša iz logora u Bileći

Datum objave: 19.08.2023   Broj čitanja: 2733
Održana sveta misa za hrvatske logoraše u crkvi sv. Petra i Pavla na Rotimlji.
Obilježena 31. obljetnica razmjene hrvatskih logoraša iz logora u Bileći

Hrvatska udruga logoraša domovinskog rata u HNŽ-u jučer se kao stradalnička zajednica okupila i prisjetila na ovaj važan događaj, iz ne tako davne prošlosti, te odala počast poginulim i umrlim logorašima.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Stocu, održana je Sveta misa za hrvatske logoraše u crkvi sv. Petra i Pavla na Rotimlji. Svetu misu je uz koncelebraciju više svećenika predvodio don Pero Pavlović, te u propovijedi naglasio i podsjetio na teška ratna vremena koja su zadesila ovaj kraj i torturu kroz koju su prošli bivši logoraši. Jedino što je preostalo bila je molitva za njihovo preživljavanje i oslobađanje iz logora.

Svetoj misi su uz brojne bivše logoraše, nazočili gradonačelnik Stoca, Stjepan Bošković i izaslanstvo, Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora Splitsko dalmatinske županije, predvođeni predsjednikom Ivanom Turudićem. Prigodno druženje okupljenih je nastavljeno poslije Svete mise u župnoj dvorani na Rotimlji.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO