Hadžović: Dodik je nečovjek! To sam napisao nakon što je bijeg Srba iz RH slavio u Prijedoru gdje su njegovi pobili Bošnjake

Datum objave: 14.08.2023   Broj čitanja: 730
Nakon što je godišnjicu „Oluje“, tj. bježanje Srba iz Hrvatske nakon ove akcije odlučio obilježiti u Prijedoru, gradu u kojem se desio jedan od najvećih masakara nad Bošnjacima u prethodnom ratu, a svega nekoliko dana nakon što je opsovao genocid u Srebrenici, napisao sam da je Dodik nečovjek.
Hadžović: Dodik je nečovjek! To sam napisao nakon što je bijeg Srba iz RH slavio u Prijedoru gdje su njegovi pobili Bošnjake


Piše: Danijal Hadžović/Avaz.ba


I nema bolje riječi koja bolje opisuje njegovo neuračunljivo ponašanje, političke poteze i izjave osim – nečovjek. Dodik je odavno probio svako moralno dno i pogazio svaku zehru ljudskosti.

Dodikov odgovor na svako moguće pitanje koje se tiče međuetničkih i međuentitetskih odnosa u BiH čini se da je – uradit ću baš ono što će najviše uvrijediti i razljutiti ovu drugu stvari. Što monstruoznije, to bolje.

Upravo tako je i ovaj put postupio kada su njegovi ministri u Vijeću ministara BiH Nenad Nešić i Staša Košarac (kojeg je supruga optuživala za nasilje) odbili glasati za odluku da se u Bosni i Hercegovini proglasi Dan žalosti zbog stravičnog ubojstva tri osobe u krvavom pohodu nabildanog pomahnitalog monstruma.

Čak ni nevini ljudski životi, ni tragedija koja je morala potresti svakog čovjeka sa zrnom empatije, nisu Dodiku dovoljan razlog da se ne bavi politički igrarijama i provokacijama.

I dok je svojim ministrima dao instrukciju da odbiju proglasiti Dan žalosti na teritoriju čitave BiH (jer blokirat ćemo sve što podrazumijeva cjelovitost države), on je proglašen na teritoriji RS i pritom je Dodik zajedljivo, cinično, pozvao Nermina Nikšića da isto učini i u Federaciji BiH.


I uistinu, skandalozna je, nedopustiva, neodgovorna i jadna činjenica da vlasti u većem entitetu ni nakon četiri dana nisu proglasile Dan žalosti, niti je itko otišao u Gradačac niti se nitko previše uzbuđivao zbog masakra u Gradačcu. Protagonisti trojke imali su ovih dana, preča posla – šepuriti se po crvenom tepihu Sarajevo film festivala i veselo se ceriti u kamere.

A Dodiku zaista i nije teško s takvim političkim diletantima nasuprot sebe igrati se s državom i ponižavati Bosnu i Hercegovinu i njene građane na svakom koraku.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO