Novo snažno nevrijeme pogodilo Hrvatsku

Datum objave: 21.07.2023   Broj čitanja: 1959
U Hrvatsku je stigla nova oluja, izdano je crveno upozorenje za Istru, Kvarner, gospićko, karlovačko i zagrebačko područje.
Novo snažno nevrijeme pogodilo Hrvatsku

U ostatku zemlje i dalje je na snazi narančasto upozorenje. Snažna oluja je poharala Istru i Kvarner, a sad je stigla i dio Zagreba. Stižu dojave o novim, velikim materijalnim štetama. Samo se možemo nadati kako ovaj put neće biti ljudskih žrtava.

Upozorenje je poslala i Hrvatska gorska služba spašavanja. “Upozoravamo na predstojeće nevrijeme koje je prognozirano područje Središnje Hrvatske I Istre. Očekuje se jaki pljusak, moguće grmljavinsko nevrijeme, te vrlo jak vjetar. Imajte na umu da ove vremenske uvjete mogu pratiti ekstremni fenomeni kao što su bujične poplave.”

Nova jaka olujna ćelija stigla je u Sloveniju preko Italije. Talijanski mediji javljaju o posljedicama snažne oluje koja je pogodila sjeverni dio Lombardije.

Društvene mreže preplavile su fotografije tuče veličine teniskih loptica, a na sjeveroistoku Milana snimljen je manji tornado.

Očekuje se da će olujni sustav zahvatiti i područje Istre, a uz obalu su mogući jači udari sjevernog vjetra i veliki valovi, piše HRT.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO