Anđelo Kvesić u polufinalu

Datum objave: 23.06.2023   Broj čitanja: 2982
Europski prvak Anđelo Kvesić je do polufinala stigao kao pobjednik skupine A..
Anđelo Kvesić u polufinalu

Hrvatski karataš Anđelo Kvesić ušao je u borbu za odličja na Europskim igrama u poljskom Krakovu plasiravši se u polufinale kategorije iznad 84 kg, dok su Enes Garibović u kategoriji do 84 kg i Lucijak Lesjak u kategoriji preko 68 kg zaustavljeni u skupini.

 

Europski prvak Anđelo Kvesić je do polufinala stigao kao pobjednik skupine A u kojoj je prvo svladao Grka Michaila Tzanosa (4-1), potom i Turčina Fatiha Sena (5-3), dok Poljak Maciej Gebka nakon 30 sekundi više nije mogao nastaviti borbu i bio je prisiljen na predaju.

 

Kvesić će u poslijepodnevnom polufinalu (17.10 sati) za suparnika imati Asimana Gurbanlija iz Azerbajdžana, a u drugoj polufinalnoj borbi će se sresti Turčin Sen i Gruzijac Gogita Arkania.

 

Enes Garibović je doživio dva tijesna poraza na startu od Albanca Alvina Karaqija (0-2) i Grka Konstantinosa Mastrogiannisa (0-2), da bi u zadnjem nastupu u skupini uvjerljivo svladao (7-0) Poljaka Michala Babosa koji je već osigurao plasman u polufinale.

 

S tri boda Garibović je osvojio posljednje mjesto u skupini.

 

Lucija Lesjak na početku natjecanja pobijedila Talijanku Clio Ferracuti (2-1), a potom izgubila od Španjolke Marije Torres Garcije (1-2). Prekidom je svladala Faridu Alijevu iz Azerbajdžana, ali je u krugu natjecateljica sa po šest bodova završila na trećem mjestu i tako ostala bez plasmana u polufinale.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO