U Hrvatskoj se srušio helikopter, pronađeni ostaci helikoptera i dva tijela, za trećim putnikom se traga

Datum objave: 21.06.2023   Broj čitanja: 1750
Javila je jedna strankinja da je vidjela dim.
U Hrvatskoj se srušio helikopter, pronađeni ostaci helikoptera i dva tijela, za trećim putnikom se traga

Pronađena je olupina nestalog mađarskog vojnog helikoptera u kanjonu rijeke Čikole na području između Pakovog Sela i Miljevaca, a pronađena su i dva tijela članova posade dok se za trećim traga, potvrdio je pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Josip Brozičević.

 

S Miljevačkog platoa u Studio 4 javila se Borka Juras Slamić. Kaže kako je službenih informacija vrlo malo. - Jedina službena informacija koja je stigla do medija jeste ta da je pao vojni helikopter, no nije riječ o MORH-ovom helikopteru. Isto tako, u toj službenoj informaciji izvijestili su nas da je u potragu za ljudima koji su bili u helikopteru krenuo helikopter MORH-a i jedan Pilatus. To je ono što službeno znamo. Dakle, informacije su vrlo šture, kaže novinarka HTV-a.- Ono što mi znamo ovdje lokalno s terena jest da je informacija o padu helikoptera stigla na 112, Županijski centar za obavješćivanje u Šibeniku nekih 9 minuta prije 12 sati. Javila je jedna strankinja da je vidjela dim. Istog trenutka angažirane su sve žurne snage. Sve te žurne snage vidjeli smo i mi u jednom trenutku kad smo uspjeli doći do lokacije odakle smo uspjeli snimiti mjesto nesreće. 

 

Na mjestu nesreće na hridi vide se ostaci nekakvog požara, no nismo imali prilike vidjeti nikakve dijelove helikoptera. Vidjeli smo sve žurne službe, vidjeli smo vatrogasce koji na licu mjesta gase vatru. Vidjeli smo dvoje ambulantnih kola, tu su i pripadnici HGSS-a. Svi su više-manje nedostupni jer se nalaze u kanjonu Čikole gdje se i dogodila nesreća pa je signal vrlo, vrlo slab. Ono kratko što sam uspjela razgovarati s jednim šibenskim HGSS-ovcem, saznala sam da su oni svi tu angažirani u potrazi. Dakle, to su u ovom trenutku sve informacije kojima raspolažemo, kaže Juras Slamić.- Ceste su, kao što vidite iza mojih leđa na Miljevačkom platou, blokirane. Nije moguće pristupiti mjestu nesreće. Mi smo pokušali prići što bliže, no svi naši pokušaji više-manje su bili spriječeni od strane policije, javila je Juras Slamić.Na terenu su pripadnici HGSS-a, policije i vatrogasaca, rekao je Brozičević. Napominje da se mađarski vojni helikopter na tom području nalazio na obuci.


- Stanica HGSS-a Šibenik odmah se uputila na teren. Prva informacija je bila da se pretpostavlja da se srušila letjelica. Zajedno s drugim službama, policijom i vatrogascima na terenu je ubrzo pronađena olupina helikoptera koja je imala tri člana posade. nedugo zatim pronađena su i dva tijela, a za trećim članom posade se traga, rekao je Brozičević.


Iz Ministarstva obrane RH (MORH) ranije danas su priopćili kako su u potragu za vojnim helikopterom koji se srušio na području Pakova sela u Šibensko-kninskoj županiji, uključeni helikopter Mi-171 Sh iz Divulja i avion Pilatus Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ).Iz Ministarstva poručuju da će o svim detaljima pravovremeno izvijestiti javnost.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO