VIDEO: OVO JE ODGOVOR NADBISKUPA UZINIĆA KOJEG ĆE HERCEGOVINA DUGO PAMTITI, A CRKVA ANALIZIRATI, iako bi ga mnogi rado zataškali

Datum objave: 11.06.2023   Broj čitanja: 2792
Iako ga hercegovački svećenici, bilo da se radi o fratrima ili popovima, pretjerano ne vole, nadbiskup Mate Uzinić i danas je mnogima očitao lekciju svojim nastupom u "Nedjeljom u 2".
VIDEO: OVO JE ODGOVOR NADBISKUPA UZINIĆA KOJEG ĆE HERCEGOVINA DUGO PAMTITI, A CRKVA ANALIZIRATI, iako bi ga mnogi rado zataškali


Jer Uzinić progovara o temama koje će mnogi prešutjeti. Neki će u Hercegovini reći da je preliberalan u nekim stvarima, međutim, njima za informaciju, on je policiji i sudu dostavljao informacije o "nemoralnim" radnjama u crkvi, konkretno i o pedofiliji, pa da je tako preliberalan kao što oni pričaju, vjerojatno bi mnoge stvari prešutio. Njega ovih dana neki koji nisu postali svećenici optužuju da im je on onemogućio da to postanu, međutim, njegov krimen je jedino što nije dopuštao da svatko postane svećenik, iako i sam priznaje da je prema nekima bio blag. Jesu li u Hercegovini, ti koji nisu liberali nego se izjašnjavaju kao konzervativci ili su bezlični pa se ne izjašnjavaju, napravili išta slično Uziniću, a nije da kod nas nije bilo anomalija? Naravno da nisu, već se puno toga guralo pod tepih. Možda je lakše ne govoriti o teškim temama jer tko bi riskirao biskupsku palicu ili palicu franjevačkog provincijala, lakše je govoriti, lagati se, da je sve u redu, a sa strane "ubijati" izranjena tijela hercegovačkih svećenika, gaziti i po mrtvima ako će to donijeti rezultat.


Hercegovački svećenici, biskupe, provincijalu, franjevci, petrovci, fratri, popovi... razmislite malo o riječima nadbiskupa Uzinića. On se ne plaši za svoju fotelju, a i sam je danas u emisiji rekao, da je opet spreman biti i župnik i kapelan i običan svećenik ili ništa od toga, ako Gospodin tako odluči. Zapitajte se, osobito vi na pozicijama, jeste li spremni izići iz raznih rukovođenja ovozemaljskim dobrima, a posvetiti se isključivo Gospodinu i svom narodu, bez skrivenih interesa... jeste li spremni biti prognani zbog istine, za Krista, poput fra Joze Zovke i drugih koji više nisu među živima?

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Gruđanin19.06.2023 22:54 sati
    Uvjeren sam da bi Uzinić bio najbolje rješenje za hercegovačku biskupiju. Ali tvrdolinijaši vode glavnu riječ, kako u Rimu tako u Mostaru.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO