Papa se uspješno oporavlja

Datum objave: 09.06.2023   Broj čitanja: 1394
Još jedna mirna noć u bolnici.
Papa se uspješno oporavlja

Papa Franjo proveo je još jednu mirnu noć u bolnici, priopćio je Vatikan u petak, dva dana nakon što je vrhovni poglavar Katoličke Crkve podvrgnut operaciji abdomena koja je po riječima liječnika prošla prema planu, prenosi Hina."Prošla noć također je prošla dobro. Više informacija ćemo imati tijekom dana", objavio je vatikanski ured za medije.

 

Sveti Otac je u srijedu bio podvrgnut trosatnoj operaciji trbušne hernije, za koju su liječnici rekli da je bila uspješna. Dodali su da Papa neće imati ograničenja u putovanjima i drugim aktivnostima nakon oporavka.

 

To je treći bolnički tretman Franje odkad su kardinali 2013. argentinskog kardinala izabrali za prvog latinoameričkog Papu.

 

Sergio Alfieri, glavni kirurg koji je operirao papu u bolnici Gemelli, rekao je da je Franjo dobro reagirao na opću anesteziju i da očekuje da će poglavar Katoličke Crkve ostati u bolnici pet do sedam dana.

 

Franjo ima dva putovanja zakazana za ovo ljeto: Portugal od 2. do 6. kolovoza radi Svjetskog dana mladih i posjeta svetištu Fatima te Mongoliju od 31. kolovoza do 4. rujna, što će biti jedno od najudaljenijih mjesta koje je posjetio.

 

Alfieri je rekao da nema medicinskog razloga zašto bi Papa trebao promijeniti svoj raspored. Dodao je da je Franjo snažan, ali star i da je nedavno imao bronhitis te će stoga "poduzeti sve potrebne mjere opreza".

 

Vatikan je objavio da su sve papine privatne i opće audijencije otkazane do 18. lipnja.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO