Kako razviti biznis dok radite svakodnevni posao?

Datum objave: 27.05.2023   Broj čitanja: 3637
Idete “all in”, pronalazite rješenja za prepreke, i ne odustajete bez obzira na sve.
Kako razviti biznis dok radite svakodnevni posao?

Mnogi ljudi sanjaju o napuštanju svakodnevnog posla (od 8 do 16), i pokretanju vlastitog biznisa. Međutim, mnogi uspješni poduzetnici su održali svoj posao sve dok nisu došli do trenutka kad je otkaz postao manje riskantan. To prijelazno razdoblje je stresno i komplicirano, pogotovo ako ne uživate na poslu. No ipak ne mora biti toliko teško.

 

Iako je važno biti ambiciozan, sama ambicija nije dovoljna za napredak. Ključno je u tranzicijskom razdoblju održati motivaciju i polet. U prijelaznom razdoblju također je lako skrenuti s kursa, i obeshrabriti se.

 

Kako razviti biznis dok radite svakodnevni posao? 

 

1. Razjasnite si razlog zašto želite pokrenuti biznis
Kad se uistinu zapitate “zašto ovo želim”, napravili ste važan prvi korak. Možda vas motivira misao da ste sami svoj šef, možda financijska neovisnost, ili pak slobodno vrijeme, kreativna ekspresija, češća mogućnost rada od kuće, ili pomaganje drugima. Koji god odgovor bio, iznimno je bitno znati što vas inspirira, jer ćete tako lakše održati fokus i predanost prema cilju kada stvari zaguste.

 

2. Predajte se svom snu
Želja i predanost su dvije sasvim različite stvari. Kad se predate svojem snu, vi se njemu obvezujete dok ne uspijete. Idete “all in”, pronalazite rješenja za prepreke, i ne odustajete bez obzira na sve. Prvo to obećajte sebi, potom obznanite svojim bližnjima.

 

3. Stvorite osobnu viziju biznisa
Razmislite o tome što želite uključiti u svoj biznis za godinu dana, i to zapišite. Budite jako određeni i detaljni. Detaljno opišite svoj idealan dan – koje aktivnosti uključuje, tko su vam klijenti/mušterije, koliko klijenata imate, i kolika su vam mjesečna primanja.

 

Tu viziju pročitajte naglas svako jutro i večer, a usto se fokusirajte na konačan rezultat – vaš biznis u procvatu. Koncentriranjem na ishod, lakše ćete donositi svakodnevne odluke, i ignorirati negativne misli koje povremeno naviru.

 

4. Pridružite se skupini istomišljenika
Ovakva udruženja možete pronaći na internetu, a baziraju se na međusobnoj podršci, smišljanju ideja, dijeljenju savjeta, i zajedničkom prevladavanju prepreka. Takve skupine vam mogu pomoći da ostanete motivirani i odgovorni.

 

5. Predajte se učenju
Učite, i istražujte sve što je relevantno za vaš biznis. Internet pruža pregršt korisnih informacija o razvijanju uspješnog biznisa. Otiđite na predavanja, i po mogućnosti pronađite mentora. Slušajte podcaste i audioknjige dok putujete do posla. Što više naučite, to ćete lakše postati stručnjakom u vašem području, a osim toga ćete biti samopouzdaniji, motiviraniji, i na posljetku uspješniji.

 

6. Na vašem svakodnevnom poslu ostanite pozitivni
Svaki dan se posjetite na jedan pozitivan aspekt vašeg posla. Možda uživate u društvu kolega, ili dobivate slobodne dane za blagdane. Možda je kava dobra, ili vam je sjedalica udobna.

 

Ključno je gledati dobre stvari. Što se više fokusirate na pozitivne strane trenutne situacije, to ćete više uspjeha prenijeti na sve ostale aspekte života, uključujući i novi biznis. Negativne misli vam sišu energiju, i otežavaju put do snova.

 

7. Postavljajte svakodnevne ciljeve
Poduzimajte male, mjerljive korake svaki dan dok budete gradili biznis, i shvatite da će biti razdoblja kad vam se čini da uopće ne napredujete. Većina posla, u početku, će biti monotoni zadaci. Shvatite da je i to dio izgradnje biznisa. Međutim, uz svakodnevni rad, rezultati će doći. Što više budete napredovali, to ćete steći više samopouzdanja i odlučnosti koji vas tjeraju naprijed.

 

Uz ovih sedam postupaka, uspjet ćete ostati fokusirani, motivirani, i predani ostvarenju snova. Osim toga, vrijeme provedeno na poslu će vam prolaziti brže.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO