Inspektori na području FBiH zatekli 63 radnika na crno

Datum objave: 25.05.2023   Broj čitanja: 2446
Porezna uprava poziva sudove da pravodobno izriču sankcije u zakonom propisanom iznosu kako bi one imale brži i veći preventivni učinak..
Inspektori na području FBiH zatekli 63 radnika na crno

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH (PUFBiH) u srijedu su na širem području Federacije BiH izvršili 306 inspekcijskih kontrola, akcija kojom su obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost priređivanja igara na sreću, ugostiteljske, trgovačke, pekarske i druge uslužne djelatnosti.

 

U izvršenim kontrolama otkrivena su 63 neprijavljena radnika, 92 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, sedam obveznika koji nisu imali fiskalizirani fiskalni uređaj, te 16 objekata koji su obavljali djelatnost bez ovlaštenja za rad nadležnog tijela.

 

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje radnika na crno, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, neposjedovanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rad bez odobrenja, zapečaćen je 31 objekt, a izdano je 198 prekršajnih naloga s ukupno 434.750 KM kazni.

 

Porezna uprava poziva sudove da pravodobno izriču sankcije u zakonom propisanom iznosu kako bi one imale brži i veći preventivni učinak, jer sankcija koja se izrekne brzo i kada je manja ima veći učinak od sankcije koja se nameće nakon duljeg razdoblja.

 

Aktivnosti inspekcijskog nadzora kontrole zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i suzbijanja sive ekonomije nastavit će se iu narednom razdoblju, stoga se pozivaju porezni obveznici kod kojih su utvrđene nepravilnosti da koordiniraju svoje poslovanje i poštuju zakone kako ne bi biti izložen sankcijama i nepotrebnim troškovima.

 

Pozivaju se porezni obveznici koji nisu pravodobno podnijeli prijave poreza na dohodak i doprinosa da ih podnesu u što kraćem roku te provjere ispravnost podnesenih Obrasaca MIP-1023 i uplate javnih prihoda.

 

Pozivaju se porezni obveznici koji su obaviješteni o inspekcijskom nadzoru, a nisu predali sve porezne prijave da to učine što prije.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO