Vlada ŽZH izdvojila sredstva za odgoj i obrazovanje djece s poteškoćama u razvoju, šport i kulturu

Datum objave: 25.05.2023   Broj čitanja: 609
Vlada je donijela Smjernice ekonomske i fiskalne politike Županije za razdoblje 2024. – 2026. godine, koje je izradilo Ministarstvo financija ŽZH.
Vlada ŽZH izdvojila sredstva za odgoj i obrazovanje djece s poteškoćama u razvoju, šport i kulturu

Na današnjoj sjednici Vlada Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) donijela je Odluku o kriterijima i odobravanju isplate sredstava s pozicije "Tekući prijenosi za odgoj i obrazovanje djece s poteškoćama u razvoju" utvrđenih Proračunom ŽZH za 2023. godinu u iznosu od 272.000 KM.

 

Navedena sredstva raspodjeljuju se za sufinanciranje rada asistenata kod odgoja i obrazovanja djece s poteškoćama u razvoju u predškolskim ustanovama u iznosu od 96.000 KM te za sufinanciranje odgoja i obrazovanja djece s poteškoćama u razvoju koja borave u Domu za djecu ometenu u tjelesnom ili psihičkom razvoju "Marija naša nada" Široki Brijeg i u predškolskim ustanovama u ŽZH prema rješenjima županijskog Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa u iznosu od 176.000 KM, navodi se u priopćenju Vlade ŽZH-a.

 

Također, Vlada je donijela Odluku o Programu utroška sredstava "Tekući prijenosi za šport". Visina sredstava utvrđenih ovim programom iznosi 1.000.000 KM, a raspoređuju se na sljedeći način: sredstva namijenjena za programe iz športa na temelju pristiglih zamolbi uz kriterije 780.000 KM, školski šport 100.000 KM. interventna sredstva 100.000 KM i šport za osobe sa invaliditetom 20.000 KM.

 

Donijeta je i Odluka o Programu utroška sredstava "Tekući prijenosi za programe kulture", a visina sredstava utvrđenih ovim programom iznosi 300.000 KM te će se raspodijeliti za programe kulture u iznosu od 240.000 KM te interventna sredstva u iznosu od 60.000 KM.

 

Vlada je donijela Smjernice ekonomske i fiskalne politike Županije za razdoblje 2024. – 2026. godine, koje je izradilo Ministarstvo financija ŽZH.

 

"Smjernice imaju za cilj projekciju prihoda i rashoda za pripremu Dokumenta okvirnog proračuna, što je temelj za izradu županijskog Proračuna  za 2024. godinu. Smjernice ekonomske i fiskalne politike ŽZH 2024. – 2026. sadrže: strateške ciljeve ekonomske i fiskalne politike Županije, osnovne makroekonomske pokazatelje Županije, pokazatelje ekonomske i fiskalne politike Županije, procjenu prihoda Proračuna, predviđene promjene javnog duga i strategiju upravljanja javnim dugom", poručili su iz Vlade ŽZH te dodaju kako su ovime definirana tri osnovna strateška cilja ekonomske i fiskalne politike: ekonomski razvijena Županija, društveno odgovorna Županija i učinkovito organizirana Županija.

 

Vlada je, između ostaloga, donijela još nekoliko odluka te usvojila nekoliko izvješća.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO