Evo što je istraga otkrila u telefonu dječaka koji je počinio masakr u školi

Datum objave: 25.05.2023   Broj čitanja: 3374
Dječak se trenutno nalazi na psihijatrijskoj klinici.
Evo što je istraga otkrila u telefonu dječaka koji je počinio masakr u školi

Tijekom istrage stravičnog zločina koji je, kako se sumnja, počinio Kosta Kecmanović (13) u 8:40 sati 3. svibnja ove godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio 9 učenika i zaštitara, a ranio šest učenika i nastavnicu, vještačenjem njegovog telefona otkriveno je kako je, između ostalog, imao fotografije oružja.

 

- Rano je govoriti što su pokazali rezultati vještačenja, jer još uvijek traju. Možemo otkriti samo jedan dio, a to je da su u telefonu dječaka pronađene fotografije oružja - rekao je za Telegraf.rs sugovornik iz istrage ovog slučaja.

 

Navodi kako je na vještačenju sedam dokaza.

 

- Na vještačenju su pištolj, Molotovljevi kokteli, telefon, kompjuter, njegova odjeća, kao i osobne bilješke pod koje spadaju - njegove bilježnice, knjige koje je čitao... A ključni dokaz su nadzorne kamere iz škole. Vjeruje se da su na njima snimke ovog nezapamćenog masakra. Radi se na tome da utvrdimo koga je sve zvao, što je točno pričao s osobama s kojima je bio u kontaktu, je li se svađao s nekim, je li imao neku simpatiju, neuzvraćenu ljubav, zašto su mu većinom djevojčice bile meta, je li nekome prijetio, je li njemu netko prijetio, naglasio je.

 

- Kompjuter se češlja do dana od kad ga je Kosta Kecmanović počeo koristiti. Dakle, istražuje se što je gledao, čime se zanimao... Također se istražuje je li gađanje vježbao negdje drugdje osim u streljani s ocem. Ispituje se i je li možda nekome najavio što će uraditi. Također, nije poznato kako je dječak znao šifru očevog sefa, pojasnio je sugovornik iz istrage.

 

Naime, dječaku Kosti Kecmanoviću (13) bilo je potrebno oko 120 sekundi da upuca 16 osoba, da za to vrijeme promijeni punjenje, iskoči kroz prozor i pozove policiju.

 

Dječak se trenutno nalazi na psihijatrijskoj klinici.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO