Unesrećenima, nažalost, više nema pomoći: U padu zrakoplova nitko nije preživio

Datum objave: 20.05.2023   Broj čitanja: 2979
Spašavatelji na tlu pronašli su ostatke zrakoplova i to nešto iza 19:15 na šumovitom predjelu Mali Makovnik na planini Kapeli u Ličko-senjskoj županiji.
Unesrećenima, nažalost, više nema pomoći: U padu zrakoplova nitko nije preživio


Hina neslužbeno saznaje od vatrogasaca iz potrage da je u zrakoplovu bilo troje Nizozemaca te da su i registracije zrakoplova nizozemske.

Sve je počelo danas u 12.30 kad je Hrvatska kontrola zračne plovidbe uočila da je s radara nestao zrakoplov koji je letio iz Maribora prema Puli te je odmah o njegovom nestanku obavješten Operativni centar civilne zaštite Ravnateljstva civilne zaštite i organizirana je potraga u koju je bilo uključeno 120 osoba na terenu, a prostor Kapele se pretraživao i helikopterom MORH-a.

Policijski očevid i očevid Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu obavit će se u nedjelju, na mjestu pada zrakoplova 'Cirrus 20' na Kapeli, potvrdio je glavni zrakoplovni istražitelj Danko Petrin. Odlučeno je tako jer je, kako je rekao Petrin, za samu provedbu očevida puno bolje da se obavi za danjeg svjetla, te je dodao da se “nažalost, stradalima više ionako ne može pomoći”.
 
Petrin kaže da se u svom radu nisu sretali s tako drastičnom nesrećom 'Cirrusa 20', ali da taj tip zrakoplova spada u kategoriju Cessna, odnosno kategoriju zrakoplova do četiri osobe, a takvih nesreća ima dosta.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO