Iznenadni odlazak 'kralja pekarnica', imao je još niz ideja, ušao u nove biznise

Datum objave: 20.05.2023   Broj čitanja: 4797
Noćas je iznenada preminuo Ivan Parać, bivši vlasnik Pan-Peka. Parać nakon nekoliko godina rada u tvrtki INA-OKI kreće u poduzetničke vode i 1992. godine s partnerima Vinkom Čilašem i Ivanom Validžićem osniva tvrtku Pan-Pek u partnerovoj obiteljskoj kući i pokreće pekarsku proizvodnju, piše Jutarnji list.
Iznenadni odlazak 'kralja pekarnica', imao je još niz ideja, ušao u nove biznise


Za sebe će reći da su oni bili " pioniri smrznute proizvodnje u Hrvatskoj". Na tržište ubrzo uvode novine kao što su peciva sa sjemenkama, kornspitz, lisnata peciva i drugo. Posao odlično ide, pa se 1995. godine sele na lokaciju u Radničkoj cesti, a sedam godina kasnije u zagrebačkoj Planinskoj ulici grade najmoderniju tvornicu pekarskih proizvoda.

"Prvu smo smrznutu proizvodnju počeli raditi za Emmezetu kao prvi šoping-centar u Zagrebu, a nakon toga krenula je suradnja s Kauflandom, Lidlom i Sparom. Pratili smo ih od prvog dana te napravili puno zajedničkih proizvoda i projekata", govorio je Parać nakon uspješnog proboja na tržište.

"Lidl je tu prodaju podigao na najvišu razinu, a slijedi ga i domaći lanac Plodine prateći nove trendove pa tako i oni uspješno kreću s 'Back off' pečenjem u svojim hipermarketima." 

Nakon pekarstva okreće se biznisu s nekretninama 

U ožujku 2018. godine Parać i partneri jačaju kompaniju te s poljskim Enterprise Investorom sklapaju ugovor o stjecanju 65 posto udjela u Pan-Peku. Ipak, tri godine kasnije potpuno izlazi iz Pan-Peka te prodaje preostalih 35 posto vlasništva Pan-Peka Poljacima. 

Nakon pekarstva okreće se biznisu s nekretninama te s partnerom iz Pan-Peka Vinkom Čilašem osniva tvrtku Tim-nekretnine. Krajem prošle godine u prvom redu do mora u Turnju kod Zadra počinje graditi četiri vile i zgrade s po dva kata.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO