Počela jedna od najvećih poljoprivrednih investicija u ''Hercegovačkoj Kaliforniji''

Datum objave: 11.05.2023   Broj čitanja: 3309
Strojevi već danima čiste parcelu..
Počela jedna od najvećih poljoprivrednih investicija u ''Hercegovačkoj Kaliforniji''

Dubravska visoravan nadaleko je poznata po poljoprivrednoj proizvodnji i velikim obradivim površinama na kojima se podižu brojni nasadi voća, povrća i vinograda, a često je nazivana i “hercegovačka Kalifornija”.

 

 

Upravo to je potaknulo i Vinariju Domano da uzme u koncesiju zemlju na području općine Stolac između mjesta Jasoč i Bobanovo.

 

Na 45 hektara velikoj parceli u tijeku je obrada i priprema zemlje. Strojevi već danima čiste parcelu na kojoj je prvo u planu sadnja djeteline ili lucerne, piše Stolac.co.


 

Do 1. rujna ove godine će biti posađen dio predkulture na parceli. To su predkulture koja će u iduće dvije godine služiti za zanavljanje zemlje te bi se nakon toga išlo u dugoročno bavljenje vinogradarstvom i voćarstvom, potvrdio je za Stolac.co Marin Gagro, direktor Vinarije Domano.

Bit će to jedna od najvećih investicija u poljoprivredu na stolačkom području, a osim plodne zemlje tu je i vodovod Dubravska visoravan koji daje dodatnu potvrdu opravdanosti naziva “hercegovačka Kalifornija”.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO