Dom naroda ponovo odbio smanjiti trošarine na gorivo

Datum objave: 18.04.2023   Broj čitanja: 1224
Izaslanici nisu danas podržali usuglašene izvještaje o postizanju identičnog teksta izmjenama Zakona o trošarinama.
Dom naroda ponovo odbio smanjiti trošarine na gorivo

Izaslanici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojili su danas dvije dopune Zakona o osnovama sigurnosti prometa na cestama u BiH, čiji je predlagač Zastupnički dom državnog parlamenta.

Jedna od dopuna predviđa da će se za prekršaj kada je prefarban ili na drugi način prekriven natpis na jednom od dva pisma (latiničnom, odnosno ćiriličnom), počinitelj kazniti novčanom kaznom u iznosu od 400 do 1.000 KM.

Druga izmjena tog zakonskog rješenja predviđa uvođenje zasebne, uvećane novčane kazne za parkiranje na mjestu za invalidne osobe. Predviđeno je da kazna iznosi 200 KM.

Obje dopune usvojene su u različitom tekstu u odnosu na onaj koji je usvojio Zastupnički dom zbog čega je formirano zajedničko povjerenstvo koja će usuglasiti identičan tekst dopuna Zakona.

Izaslanici nisu danas podržali usuglašene izvještaje o postizanju identičnog teksta izmjenama Zakona o trošarinama i dopuna Zakona o porezu na dodanu vrijednost (PDV) koje je Domu naroda dostavilo Zajedničko povjerenstvo oba doma na usvajanje što znači da niti jedan od zakona ni u usuglašenom tekstu Dom nije podržao.

Kada su u pitanju izmjene Zakona o trošarinama, koji je previđao ukidanje akciza na sve vrste goriva, a maloprodajna cijena dizel goriva bila bi niža za 35 feninga, isti izvještaj Zajedničkog povjerenstva oba doma prethodno je održao Zastupnički dom, ali bez podrške Doma naroda identičnom tekstu zakon ne može stupiti na snagu.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO