Raspisan natječaj za posljednju dionicu Koridora Vc na sjeveru

Datum objave: 12.04.2023   Broj čitanja: 3311
Rok za dostavljanje ponuda je 12. lipnja 2023. godine.
Raspisan natječaj za posljednju dionicu Koridora Vc na sjeveru

JP Autoceste FBiH su danas, 12. travnja, objavile međunarodni natječaj za izgradnju posljednje dionice autoceste na sjevernom dijelu Koridoru Vc. Radi se od dionici Ozimica – Poprikuše dužine 12 kilometara. Procijenjena vrijednost nabavke radova iznosi 300 milijuna eura.


„Današnjim raspisivanjem natječaja za izgradnju preostalih 12 kilometara, od Maglaja do Žepča, zaokružili smo izgradnju autoceste na sjeveru Koridora Vc. Završetak radova na ovom dijelu Koridora planiramo polovinom 2026. godine tako da bi tada sjeverni dio koridora kroz Bosnu, od Sarajeva do Save, bio u potpunosti izgrađen”, kazao je Elmedin Voloder, direktor JP Autoceste FBiH.

 

Rok za dostavljanje ponuda je 12. lipnja 2023. godine. Na dionici Ozimica - Poprikuše predviđena je izgradnja devet mostova ukupne dužine 4.333 metara, a veći i zahtjevniji objekti su projektiranii preko korita rijeke Bosne, magistralne ceste i željezničke pruge. Trasa uključuje i izgradnju pet tunela ukupne dužine 5.677 metara. Predviđeni rok izgradnje je 24 mjeseca.

 

Dionica Ozimica - Poprikuše financirat će se iz sredstava osiguranih putem Europske investicijske banke (EIB) te bespovratnim sredstvima Europske unije koja su osigurana u okviru Agende za povezivanje preko Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO