Grudski Srednjoškolci stvorili genijalnu ''zelenu'' aplikaciju koja će baš svakome dobro doći!

Datum objave: 30.03.2023   Broj čitanja: 6078
Podržite male kreativce ususret natjecanju!
Grudski Srednjoškolci stvorili genijalnu ''zelenu'' aplikaciju koja će baš svakome dobro doći!

Otkako je održiv način života postao nikada veći imperativ u modernom društvu, promjene kojima svjedočimo gotovo svakodnevno sve su vidljivije. Tako je održivost kročila u gotovo sve sfere društva, a jedan od njih je svakako i - tehnologija.

 

Iako smo navikli da većina mobilnih aplikacija i drugih digitalnih pomagača u zelenom svijetu dolazi ‘iz vana’, jedna od najkorisnijih aplikacija za domaću publiku nastala je pod palicom vrijednih hrvatskih školaraca Srednje Škole Antuna Branka Šimića. Ususret natjecanju, tim od četvero učenika koji čine Josip Vekić, Ante Kordić, Marta Glavota i Nikol Pejić razvili su mobilnu aplikaciju koja je još uvijek u svojoj testnoj fazi i koja se trenutno nadograđuje, a koja korisnicima pruža informacije, savjete i alate koji će im pomoći da usvoje ekološki prihvatljivije navike i smanje svoj utjecaj na okoliš. U nastavku članka otkrijte nekoliko primjera značajki koje će ova sjajna aplikacija sadržavati.

 

Klikom na link testirajte aplikaciju!


Osim brojnih savjeta za recikliranje i smanjenje otpada, aplikacija nudi čak i opciju skeniranja bar koda putem kojeg ćete u trenutku saznati u koju vrećicu se otpad odlaže, te kako da se ponovno koristi i reciklira. Uz to, tu je i vodič za pronalazak punionica za električne automobile, kao i vodič za održivu kupnju koji će vam pomoći pronaći ekološki prihvatljivije alternative uobičajenim proizvodima.


Ono što nam se posebno svidjelo jest baza veganskih recepata koja će s vremenom biti prepuna raznih opcija za sve ukuse, a mnogima će se svidjeti i kalkulator ugljičnog otiska, odnosno mogućnost da iskalkulirate koje sve promjene možete napraviti kako bi smanjili svoj ugljični otisak. Ovu sjajnu aplikaciju možete testirati ovdje!

 

Važna napomena: Korištenjem aplikacije i registracijom na istu pomažete ovoj ekipi srednjoškolaca da ostvare sjajne rezultate na današnjem natjecanju, prenosi fashion.hr

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO