Dom naroda PS BiH usvojio Proračun institucija BiH za 2023.

Datum objave: 30.03.2023   Broj čitanja: 1326
Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojio je danas, po hitnom postupku, Prijedlog zakona o Proračunu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu.
Dom naroda PS BiH usvojio Proračun institucija BiH za 2023.

Od prisutnih 15 izaslanika, “za” predloženi proračun glasalo je osam izaslanika, pet izaslanika je bilo protiv, a dva suzdržana.

 

Iz Federacije BiH četiri izaslanika su bila “za”, četiri protiv i dva uzdržana. Iz RS-a četiri izaslanika su glasala “za”, a jedan je bio protiv.  

 

Izaslanik Džemal Smajić je tijekom rasprave o predloženom proračunu kazao da je od ministra financija i trezora BiH Zorana Tegeltije koji se prije rasprave obratio izaslanicima, očekivao kako će objasniti iz kojih razloga se nije poštovao proračunski kalendar i zašto nije proračun upućen u zakonodavni postupak i time se omogućilo izaslanicima da sudjeluju u kreiranju ovoga proračuna.  

 

– Kako nisam bio u mogućnosti da učestvujem u kreiranju ovoga proračuna niti amandmanski djelujem, prilikom glasanja ću biti suzdržan – najavio je Smajić.

 

Izaslanica Marina Pendeš je kazala da usvajanjem proračuna  danas, “omogućavamo Vijeću ministara i svim institucijama na državnoj razini da istinski mogu prihvatiti odgovornost koju su preuzeli i početi raditi svoj posao, prvenstveno vezano za naš europski put i početak reformskih procesa i agedne koju smo preuzeli”.

 

Izaslanik Zlatko Miletić je kazao da je pročitao predloženi proračun od prve do zadnje stranice.

 

Naveo je da je prije donošenja samog proračuna mislio da će imati priliku da vidi Globalni fiskalni okvir.

 

Kazao je da je ovo moglo biti urađeno i “na malo drukčiji način, da imamo priliku utjecati na pojedine segmente amandmanski, da nešto i popravimo”.  

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO