Lana Pudar najbolja na mitingu u Rijeci i nova državna rekordera u disciplini 200m slobodno

Datum objave: 20.03.2023   Broj čitanja: 2899
Najbolja bosansko-hercegovačka sportašica Lana Pudar ubilježila je odličan nastup na ovom mitingu.
Lana Pudar najbolja na mitingu u Rijeci i nova državna rekordera u disciplini 200m slobodno

Proteklog vikenda u Rijeci održao se 14. međunarodni plivački miting „Victoria – Primorje“, na kome je nastupilo preko 700 plivača iz Italije, Austrije, Ukrajine, Slovenije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Riječ je o najjačem plivačkom natjecanju u ovom dijelu Europe, u dosadašnjem dijelu godine.

 

Najbolja bosansko-hercegovačka sportašica Lana Pudar ubilježila je odličan nastup na ovom mitingu. Nastupila je u četiri discipline, 100 i 200 metara leptir i 100 i 200 metara slobodno i po tko zna koji put pokazala svoju klasu. U disciplini 200m slobodno postavila je novi apsolutni državni rekord u vremenu 02:02.62. U disciplini 100m leptir isplivala je najvrijedniji rezultat mitinga u ženskoj i muškoj konkurenciji u vremenu 58.89, što iznosi 843 FINA boda. U disciplini 200m leptir isplivala je svoje najbolje vrijeme u ovoj godini 02:10.55, koje iznosi 812 FINA bodova, dok je u disciplini 100 metara slobodno osvojila prvo mjesto u svojoj kategoriji i treće mjesto u apsolutnoj kategoriji s vremenom 57.24.

 

Ovi rezultati bili su dovoljni da u zbiru dva najbolja rezultata iz finalnih utrka, Lana osvoji glavnu nagradu mitinga i bude proglašena najboljim plivačem mitinga i u ženskoj i muškoj konkurenciji.

 

Iz Laninog kluba su naveli: "Ovo su svakako vrlo vrijedni rezultati za ovaj dio godine, ali pred Lanom je još puno rada, treninga i priprema kako bi se ispunili svi ciljevi i zadaci koji su pred njom u ovoj i narednoj godini. Fokus je na ispunjenju zadataka trenažnog procesa, a rezultat u ovom dijelu sezone nije nešto što nam je primarno. Cilj je da Lana bude najbolje pripremljena kada krenu najveća natjecanja“. 


Narednog vikenda Lana će na sarajevskom olimpijskom bazenu „Otoka“braniti boje Bosne i Hercegovine na četveromeču država Srbija – Hrvatska – Slovenija – Bosna i Hercegovina.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO