EU putem energetskog paketa potpore izdvaja 70 milijuna eura za BiH

Datum objave: 16.03.2023   Broj čitanja: 3294
Na taj se način želi pomoći najugroženijim kućanstvima u BiH u suočavanju s rastućim cijenama energenata
EU putem energetskog paketa potpore izdvaja 70 milijuna eura za BiH

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog sporazuma o financiranju Godišnjeg akcijskog plana u prilog Paketu za energetsku potporu za Zapadni Balkan u korist Bosne i Hercegovine za 2023. godinu između Europske unije, koju predstavlja Europska komisija, i Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Direkcija za europske integracije Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

 

Riječ je o paketu potpore u vrijednosti 70 milijuna eura, koji u cijelosti financira Europska unija, putem kojeg se žele ublažiti socioekonomske posljedice energetske krize koja je izazvala rast cijena energije te potaknuti održivo gospodarstvo na načelu niskih emisija ugljika i otpornosti na klimatske promjene.

 

Na taj se način želi pomoći najugroženijim kućanstvima u BiH u suočavanju s rastućim cijenama energenata, osigurati financijske potpore energetskoj tranziciji te pomoći mikro, malim i srednjim poduzećima koja se suočavaju s izazovima uslijed energetske krize.

 

Razdoblje izvršenja ovog sporazuma o financiranju je osam godina dok je razdoblje operativnog izvršenja dvije godine od njegova stupanja na snagu.

 

Ministarstvo financija i trezora BiH dostavit će Prijedlog sporazuma s osnovama za njegovo zaključivanje Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru usvajanja, a za bh. potpisnika predložen je direktor Direkcije za europske integracije, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO