Schmidt poništio Zakon o nepokretnoj imovini RS-a

Datum objave: 27.02.2023   Broj čitanja: 1452
Isti takav zakon Ustavni sud BiH je stavio van snage..
Schmidt poništio Zakon o nepokretnoj imovini RS-a

 

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christan Schmidt nakon sastanka Vijeća za provedbu mira (PIC) poništio je Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske koji je na snagu trebao stupiti sutra.

 

 

Danas je izvanredno zasjedalo i Vijeće za implementaciju mira (PIC), a još prošli tjedan iz Ureda visokog predstavnika u BiH je zatraženo da Ustavni sud BiH hitno reagira kada je u pitanju ovaj zakon prije nego, kako navode iz OHR-a, "nastane nepopravljiva šteta".

 

Kako doznake Klix.ba, PIC je visokom predstavniku Christianu Schmidtu dao "zeleno svjetlo" da posegne za svojim ovlastima ako ne bude odluke Ustavnog suda i onemogući stupanje na snagu ovog zakona.

 

 

Podsjetimo, zastupnici u Narodnoj skupštini Republike Srpske su 28. prosinca prošle godine usvojili Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcioniranje javne vlasti u RS-u.

 

Isti takav zakon Ustavni sud BiH je stavio van snage na sjednici 22. rujna, odlučujući na osnovu apelacije šest izaslanika Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

 

 

 

Ustavni sud BiH je naveo kako RS nema ustavnu nadležnost za reguliranje tog pitanja, jer se radi o nadležnosti države.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO