Čović: Bradara će biti imenovana za predsjednicu FBiH

Datum objave: 24.02.2023   Broj čitanja: 5484
Budući da se nisu dogovorili, Čović kaže da postoje institucije Federacije BiH.
Čović: Bradara će biti imenovana za predsjednicu FBiH

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Dragan Čović tvrdi da će Lidija Bradara biti imenovana za predsjednicu Federacije Bosne i Hercegovine na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, koja je zakazana za utorak, 28. veljače.

 

- Od tog trenutka će teći daljnje aktivnosti oko uspostave izvršne vlasti u Federaciji. Čini mi se da smo vrijeme koje je bilo predviđeno za to potrošili i krajnje je vrijeme da od idućeg tjedna to završavamo - kazao je Čović u Žepču nakon sastanka s članovima Županijskog odbra HDZ-a Zeničko-dobojskog županije.


Čović nije htio komentirati potez kandidata za predsjednika i potpredsjednika FBiH Refika Lende (SDA), koji se nije pojavio na sastanku u vezi dogovora tko će biti predsjednik FBiH.

 

Budući da se nisu dogovorili, Čović kaže da postoje institucije Federacije BiH, da je Zastupnički dom PFBiH sada u prilici imenovati nositelje izvršne vlasti te je izrazio uvjerenje da će se to dogoditi u utorak.

 

Komentirajući odluku dvoje ministara HDZ-a, Zlatka Jelića i Tanje Radoš-Kosić da napuste jučerašnju sjednicu Vlade Zeničko-dobojske županije, Čović je kazao da je HDZ do kraja zajedno oko svake ideje.

 

- Uspjeli smo da imamo svoja dva ministra i uvjeren sam da će naši predstavnici štititi naše interese. Tako smo nastupili s partnerima na višim razinama, a pokušaji da se neka podjela napravi su uzalud - zaključio je Čović.

 

Jelić i Radoš-Kosić napustili su sjednicu županijske vlade na kojoj je predložena izmjena Zakona o Vladi ZDŽ po kojoj bi bila brisana odredba o nacionalnoj zastupljenosti u ovom tijelu izvršne vlasti. Izrazili su i nezadovoljstvo odnosom koalicionih partnera u ZDŽ prema HDZ-u.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO